ALAPLI HABERLERİ

MUHTARLAR ZONGULDAK MİLLETVEKİLLERİNİ ZİYARET ETTİLER

24 Mart 2016
1.496 kez görüntülendi

MUHTARLAR ZONGULDAK MİLLETVEKİLLERİNİ ZİYARET ETTİLER

Alaplı Muhtarlar Derneği adeta Ankara’ya çıkartma yaparak ilçe sorunlarını Milletvekilleri düzeyinde masaya yatırdı.


Ankara’da, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu ve Özcan Ulupınar, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş ile görüşen heyet Hacı Bayramı Veli ile Beştepe’de bulunan Millet Camisini de gezerek yoğun bir program gerçekleştirdi.
PROGRAM KAHVALTI İLE START ALDI
Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanı ve Kılçak Köyü Muhtarı Ahmet Uysal’ın başkanlık ettiği köy ve mahalle muhtarlarının içinde yer aldığı 50 kişilik heyet, bu sabah 06.30’da Alaplı Özlem Lokantasında toplanarak, gerçekleştirilen kahvaltı ile yoğun güne start verdi.
Ardından iki otobüs ile Alaplı’dan Ankara’ya hareket eden heyeti AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Danışmanları Nahit Mert ve Yılmaz Can tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) Dikmen Kapı girişinde sıcak ilgi ve alaka ile karşıladı.
MUHTAR UYSAL, DOSYALARI TESLİM ETTİ.
Çaturoğlu ile birlikte toplu halde yemeğe geçen heyet ardından TBMM’si Halkla İlişikler Binasının Zemin katında bulunan büyük salona geçti.
Burada gerçekleşen toplantıya AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır ile Özcan Ulupınar’da katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Uysal, Alaplı İlçe, mahalle ve köylerin ortak talepleri olan başta Alaplı Mollabey alternatif yolu olmak üzere, Gümeli Hasanballı barajının yapımının hızlanması, Enerjisa’da yaşanan sorunlar, köylerin kanalizasyon arıtma sorunları, asfalt ve İl Özel İdaresinin araçlarının yetersiz olması gibi sorunların içinde yer aldığı dosyaları Milletvekilleri Özbakır, Çaturoğlu ve Ulupınar’a teslim etti.
UYSAL, “HEYBEMİZİ DOLDURMAYA GELDİK”
Muhtar Uysal toplantıda yaptığı konuşmasında, Alaplı’nın hizmet açısından önemli yatırımlara ihtiyaç duyduğunu belirterek şöyle dedi:
“Biz buraya Heybemizi doldurmaya geldik. Sizlerden destek bekliyoruz. Alaplı’da bulunan Muhtarlarımızın yüzde 95’i burada yüzde 5’inin ise sizlere selamı var. Rahatsızlıklar ve geçerli mazeretleri sebebiyle gelemediler. Alaplı’da başta Emniyet Müdürlüğümüzün bina ihtiyacının karşılanmasını istiyoruz. İstihdam sorunları var. Biz dosyalarımızla buraya geldik ve sizlerin de bu hizmetlerin takipçisi olacağınızdan en ufak kuşkumuz yok. Özellikle siz Milletvekillerimiz Alaplı’mızın sorunlarını yakından takip ediyorsunuz. Mesela PTT hizmetlerindeki gecikmeler, dere ıslahının yapılması, Organize Sanayi Bölgesinin hayata geçirilmesi gibi sorunların acilen çözümüzü bekliyoruz.”
ÇATUROĞLU, SORUNLARIN HEPSİNİ BİLİYORUZ.
Milletvekili Çaturoğlu ise burada yaptığı konuşmada, Bu sorunları yakından bildiğini belirterek, “Gerçekten gerçekleştirdiğiniz ziyaretten duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Siz bizlerin her zaman yanındasınız bizlerde sizin destekçiniziz. Diğer ilçeler gibi Alaplı’da bizim çok önem verdiğimiz, sorunlarını ve beklentilerini bildiğimiz bir ilçe. Diğer Milletvekillerimiz ile birlikte söz konusu talepler ya üzerinde durduğumuz yada yakinen takip ettiğimiz projeler. Hepsini biliyoruz. Gerek bakanlık, gerek müsteşarlık, gerekse Genel Müdürlük düzeyine her türlü çalışmayı ortaya koyuyoruz.
Ardından CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş ile de görüşen Muhtarlar Demirtaş ile karşılıklı görüş alışverişinde bulunduktan sonra Beştepe’de bulunan Millet Cami ile Ulus’taki Hacı Bayram-ı Veli Camisine geçerek Alaplı’ya hareket etmek amacıyla Ankara’dan ayrıldılar.

tbmm

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz