ALAPLI HABERLERİ

MÜNİR ARIKAN ÖĞRENCİLERE BAŞARI VE MOTİVASYON SEMİNERİ VERDİ.

10 Nisan 2015
795 kez görüntülendi

MÜNİR ARIKAN   ÖĞRENCİLERE BAŞARI VE MOTİVASYON SEMİNERİ  VERDİ.

Alaplı İmam Hatip Mensupları ve Mezunları Derneği kısa adıyla ALİMDER’in katkılarıyla İmam Hatip Lisesi öğrencilerine başarı ve motivasyon semineri verildi.

 

Dünyanın ilk düşünce koçu, Türkiye’nin ilk aile koçu, ülkemizin motivasyon ve başarı seminerleri konusunda en önemli isimlerinden olan Münir ARIKAN tarafından verilen seminer öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi.
Münir hocanın öğleden önce saat 11:00’da başlayan seminerine İMKB Anadolu Lisesi ve Anadolu Lisesi son sınıf öğrencileri, öğleden sonra saat 14:00’da başlayan ve 1,5 saat süren seminerine ise Alaplı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri katıldı.

Seminerde Münir Arıkan ilginç örnekler verdi

Dünyada 7 milyar insan vardı. Bu insanların yıllık kazancı 7,7 trilyon dolar. Bunu paylaştıralım. Dünyanın kazancı nasıl dağılıyor? Mesela Almanya. Hangi Almanya? 2. Dünya Savaşı’nda haritadan silinen, 2 katlı binası kalmayan, çalıştıracak erkek nüfusu kalmayan. Almanya en güçlü kuvvetli en çalışkan biziz diye kapımıza dayandı. Göçmen işçi statüsündeki güçlü Türkleri alıp devlet töreniyle karşıladı, çalıştırdı ama iğrenç bir şekilde çalıştırdı. Ölümüne çalıştık. Büyük Almanya’yı kurduk. Şimdi bu sahtekarlar duvarlarına Türkler dışarı yazıp diri diri yakıyorlar bizi. Hocaların gözünden kaçmaz ama ola ki bir gün kaçarsa, bu salona bir sahtekar gelip bu mikrofonu eline alırda size çağdaşlık, muhasırlık, medeniyet, batı, uygarlık derse Allah’ınızı seviyorsanız protesto edip dışarı çıkın dinlemeyin. O kadar gittiğim dolaştığım batıda çağdaşlık, uygarlık adına, medeniyet adına bir şey göremiyorum ben. İslam’dan aziz medeniyet mi var. Ama çok güzel çalışıyorlar. Çalışmalarına hastayım. 83 milyon Alman 4 trilyon dolar üretiyor.

Peki Japonya? Hangi Japonya, 2. Dünya Savaşı’nda 2 şehri atom bombasıyla haritadan silinen Japonya. 100 km’lik topraklarında 100 yıldır ot bitmeyen Japonya. Dünyanın ücra köşesinde 13 bin 500 kmötede Türkiye’nin yer altı kaynaklarının 27’de 1’ine sahip Japonya. Ama bu çekik gözlü Japon kardeşler de çok güzel çalışıyor. 130 milyon Japon bu 77 trilyon dolara 5 trilyon dolar katıyor.

Amerika? Tarihte Amerika Birleşik Devletleri diye bir şey var mı? United. Bir araya gelip toplandılar bunlar. Ama öyle bir araya geldiler ki, öyle kaliteli insanları Osmanlı’da olduğu gibi bir araya getirdiler ki 300 milyonluk nüfusuyla 16 trilyon dolar üretiyor tek başına.

Türkiye’yi tek başına yazamadım durum vahim olduğu için. O yüzden 57 İslam ülkesini topladım. Hepsi bir araya geldiğinde 1,5 milyar nüfus yapıyor ama ürettikleri rakam maalesef 6 trilyon dolarcık. Bu çağ İslam’da üretim çağı kalite çağı. Nitelik, yetenek, bilgi, beceri çağı, uygarlık çağı. Bu çağ sıra dışı düşünce çağı.

İslam ülkeleri 57 ülke 1,5 milyar nüfus, 6 trilyon dolar. Üstelik dünyada gördüğünüz karaların 3’te 1’i bizimken, insanların 4’te 1’i bizimken ve kaynakların %60’ı Müslüman ülkelerdeyken bu rezalet durumdalar. Allah daha ne yapsın? Ama Müslümanlar birbirini boğazlıyorsa, Suriye’deki, Mısır’daki alçaklar gibi Müslüman kardeşini idamla, Müslüman kardeşini bombayla vuruyorsa İsrail zulmüne gerek kalmıyor zaten. Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez ey Allah’ın kulları kardeş olun.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz