ALAPLI HABERLERİ

MYO ÖĞRENCİLERİ ENGELLİLERLE PİKNİK DÜZENLEDİ

16 Mayıs 2016
729 kez görüntülendi

MYO ÖĞRENCİLERİ ENGELLİLERLE PİKNİK DÜZENLEDİ

Bülent Ecevit Üniversitesi Alaplı Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından Engelliler Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Alaplı MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr Rıfkı Henden, gazetecilere yaptığı açıklamada, Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer’in katılımıyla üniversite öğrencileri ve engellilerin kaynaşması amacıyla piknik organize ettiklerini söyledi.

“Engelleri Sporla Kaldırıyoruz” projesi kapsamında okul bünyesinde engellilerin spor yapabilecekleri kondisyon merkezini hizmete açtıklarını anlatan Henden, şöyle konuştu:

“Geçen yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamına proje hazırlamıştık. Bakanlık tarafından onaylanan projenin ardından Meslek Yüksekokulu bünyesinde oluşturduğumuz spor salonumuza spor aletleri yerleştirerek hizmete açmıştık. Öğrencilerimizin yanı sıra engelli kardeşlerimiz de kondisyon merkezinden faydalanmaya başladılar. Proje kapsamında üniversite öğrencileri ve Kuzey Bakım Merkezinde kalan bir grup öğrenciyle piknik düzenledik. Çok güzel piknik oldu. Öğrencilerimizle engelli kardeşlerimizin kaynaşması çok önemliydi. Gün boyu eğlenerek oyunlar oynadılar.”

Rektör Özer de engelli Cengiz Doğan’a futbol topu hediye etti.

piknik

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz