ALAPLI HABERLERİ

NEVZAT ÇİMENOĞLU’NDAN TEŞEKKÜR

24 Mayıs 2013
564 kez görüntülendi

NEVZAT ÇİMENOĞLU’NDAN TEŞEKKÜR

Belediye Başkanı Çimenoğlu’nun Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik’ten kaldırılmasını talep ettiği belediyelerin İller Bankası kesintileri 4 ay süreyle kaldırıldı.

 

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında İller Bankası kesintilerinin 4 ay süreyle kaldırılmasından dolayı, başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve Bakanlar Kurulu üyelerine teşekkür etti.

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, 17 Mart 2013 günü Alaplı Belediyesi’ni ziyaret eden Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’ten İller Bankası kesintilerinin kaldırılmasını talep etmiş, Bakan Çelik de Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ı telefonla arayarak, tüm Belediyeler tarafından gündeme getirilmesi muhtemel olan bu talebin değerlendirilmesinin yerinde olacağını ifade etmişti. Belediye Başkanı Çimenoğlu’nun bu talebinin ardından Resmi Gazete’nin 23 Mayıs 2013 tarihli sayısında yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile 15/3/2010 tarihli ve 2010/238 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’na geçici madde eklenmek suretiyle İller Bankası kesintilerinin 4 ay süreyle kaldırıldığı duyuruldu.

KARAR, RESMİ GAZETE’DE  İKİ GÜN ÖNCEKİ  SAYISINDA YAYIMLANDI

Resmi Gazete’nin 23 Mayıs 2013 Perşembe günü yayımlanan 2013/4715 Karar Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’nda şöyle denildi:

“Ekli “Büyükşehir Belediyeleri, İl Özel İdareleri, Belediyeler ve Bunların Bağlı Kuruluşlarının Borçlarına Karşılık Genel Bütçe Vergi Gelirleri Tahsilat Toplamı Üzerinden Ayrılacak Paylardan Yapılacak Kesintilere İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar”ın yürürlüğe konulması; Başbakan Yarıdmcılığının 6/5/2013 tarihli ve 7360 sayılı yazısı üzerine, 2/7/2008 tarihli ve 5779 sayılı Kanunun 7’nci maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 6/5/2013 tarihinde kararlaştırılmıştır.

MADDE 1– 15/3/2010 tarihli ve 2010/238 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Büyükşehir Belediyeleri, İl Özel İdareleri, Belediyeler ve Bunların Bağlı Kuruluşlarının Borçlarına Karşılık Genel Bütçe Vergi Gelirleri Tahsilat Toplamı Üzerinden Ayrılacak Paylardan Yapılacak Kesintilere İlişkin Esaslar”a aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“GEÇİCİ MADDE 5 – (1) Bu İsaslar uyarınca yapılacak kesinti oranları 2013 yılının Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında genel bütçe vergi gelirlerinden ödenecek paylar için yüzde sıfır olarak uygulanır. “

 

BAŞKAN ÇİMENOĞLU TEŞEKKÜR ETTİ

Kararın bugünkü (23/05/2013) Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Bakanlar Kurulu üyelerine teşekkür ederek, “Önümüzdeki 4 ay için İller Bankası kesintilerinin kaldırılması, tüm belediyeler açısından çok iyi oldu. Eğer, kesintiler devam etseydi, bütün belediyeler çok zor durumda kalabilirdi. Kesintinin kaldırılması, hizmetlerimizin de aksamadan devamını sağlayacaktır. “ dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz