ALAPLI HABERLERİ

NEVZAT ÇİMENOĞLU’NDAN VEDA MESAJI

1 Nisan 2014
564 kez görüntülendi

NEVZAT ÇİMENOĞLU’NDAN VEDA MESAJI

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu bir basın toplantısı düzenleyerek, basın mensuplarıyla helalleşti, Alaplı halkından da helallik istedi. Görevini yarın Alaplı Belediyesi’nin yeni dönem Belediye Başkanı Nuri Tekin’e devretmesi beklenen 2009-2014 dönemi Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, bir basın toplantısı düzenleyerek, basın mensuplarıyla helalleşti, Alaplı halkından da helallik istedi.

Alaplı Belediye Başkanlığı makam odasında ilçede görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelen Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, halkın iradesine her zaman saygı duyduğunu belirterek, yeni dönem Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’e de görevinde başarılar diledi.

Önceki dönem Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu açıklamasında şöyle dedi: “Bugün itibarıyla görevimi sona erdirmiş bulunuyorum. Yapılan seçimlerin memleketimize, ülkemize, demokrasimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Alaplı ölçeğinde güzel bir seçim yaşadık. Ülkemiz genelinde mensubu olduğum parti oylarını artırarak yine birinci parti olmuştur. İlçemize baktığımızda ise Ak Parti, 2009 seçimlerine göre oy oranını 2 katı artırmıştır. CHP adayı Sayın Nuri Tekin seçimi kazanmıştır. Sandıktan çıkan sonucu saygıyla karşılamak gerekir. Seçmenin iradesidir, milli iradedir, bunun üzerine yorum yapma hakkımız yoktur. Sandık ne derse odur.

Bu göreve büyük hedeflerle gelmiştim. Bu hedeflerimden biri de 3 dönem belediye başkanlığı yapmaktı. Kurumsal yapıyı sağlam üzerine oturtarak, bir dönemde yapılması mümkün olmayanları üç dönemde yapmayı hedefliyorduk. Ancak, seçmen takdiri bize bir dönemi yeterli gördü.

Bu bir dönem içerisinde,  Alaplı’da 30-35 yıldır herkesin konuşup ama bir türlü el atamadığı, Alaplı’nın görüntüsünü bozan, herkesin şikayet ettiği eski belediye dükkanlarını yıkan bir belediye başkanı olarak   tarihe geçme sözüm vardı. O belediye dükkanlarını yıktık, orada Alaplı’ya hiç yakışmayan Alaplı’ya rahatsız eden görüntüler vardı, onları ortadan kaldırdık ve herkesin burada rahatça dolaşmasını sağladık. Eski şehirlerarası otobüs terminalini yıkıp, yenisini yapma fırsatı da yine bana nasip oldu, oraları güzelleştirdik.

Alaplı’nın Karşıyaka Mahallesinden girişini bir şehir girişi ortamına dönüştürdük. Alaplı’nın bütün kanalizasyonu, Alaplı ve İncivez deresine akıyordu.  Bu atıkları önlemek için, Alaplı Belediyesi gibi bir kurum için çok büyük rakam olan 5 milyon liraya arıtma sistemi yaptık. Hem İncivez deresini hem Alaplı Çayı’nı kanalizasyon atıklarından kurtardık. Alaplı’nın Akçakoca istikameti Kocaman mevkiindeki çöplüğü ortadan kaldırdık ve çöpleri Zonguldak’taki modern çöp depolama tesisine götürdük.

Sayın Meclis Başkanımız Köksal Toptan’ın özel çabasıyla İl Özel İdaresi ile beraber Fatih Mahallesi’ne köprü yapımını sağlayarak, ilçemizin iki yakasını bir araya getirdik. Yine bayram kutlamaları için herkesin oturup da etkinlikleri seyredebileceği çok amaçlı bir spor sahası yaptık. Çok bozuk olan yollarımızı asfaltlamak, betonlamak ve parke kaplamak suretiyle adeta yeniden yaptık.  Dolgu alanlarında park, oturma, dinlenme ve yürüyüş alanları yaptık. Bunların yanında suyumuzu içilebilir hale getirdik, sosyal etkinlikler yaptık, Gönül Köprüsü Mağazası ile sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı geliştirdik, pekiştirdik, ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzattık. Belediyemizin ekonomik yapısını iyileştirdik ve tarihimizde ilk defa belediye bütçemizi artıya geçirdik. Belediyemiz tarihinde ilk defa belediyemizden emekli olan işçilerimizin kıdem tazminatlarını nakit olarak verdik.

Gelir gider bütçemizi yaparak yatırımlarımızı yaptık ve bundan sonraki yatırım programlarımızı da bu bütçeye göre planlamıştık. Bu sene Ağustos ayında kalan birkaç sokaktaki yollarımızı da asfaltlayacaktık. Alaplı Belediye binası önünden Hükümet Caddesi’ne kadar olan bölümde de zemin çalışmasına bu yıl içinde başlayacaktık. Fakat, bu yatırımlarımızı yapmak kısmet olmadı.

Ben inanıyorum ki, yeni göreve gelen Belediye Başkanı arkadaşımız da gayet iyi çalışacaktır. Çünkü, hiçbir belediye başkanı çalışmamak için gelmez, çalışmak ve hizmet etmek için gelir. Ben bu göreve gelen arkadaşımızın da elinden gelen çabayı göstereceğine ve en iyi hizmeti getireceğine inanıyorum. Alaplı her şeyin en güzeline layık. Bugüne kadar Alaplı halkı bana hep destek verdi. Hele hele sade vatandaşlarımız Alaplı’ya geldiğim günden bu yana bana hep destek oldular. Onlara çok teşekkür ediyorum. Onlar vefalarını her zaman gösterdiler. Ben de elimden geldiğince onlara hizmet etmeye, dürüst olmaya çalıştım. Onun için bana Alaplı halkının hakkını helal etmesini istiyorum.

Ben hakkımı helal ediyorum.  Ben bugüne kadar hiç kimseyi kırmamaya gayret ettim. Eğer, görevimiz icabı, yasal mevzuattan dolayı kendilerini kırdığımız vatandaşımız var ise, beni mazur görmelerini ve affetmelerini diliyorum. Bugüne kadar bana verdikleri destekten dolayı tekrar teşekkür ediyorum. Huzurlu bir çalışma dönemi yaşadık 5 yıl boyunca. Benim olduğum yerde hep huzur vardır, kardeşlik vardır. Ben özellikle 5 yıl önce göreve gelirken Alaplı’da barışı sağlayacağım demiştim. Allah’a şükür kavgasız gürültüsüz, kardeşçe herhangi bir sıkıntı olmadan belediyemizi yönettik. Ben Alaplı’dayim, buradayım bir yere gitmiyorum. Büyük bir ihtimalle doktorluk görevime tekrar dönerim. Bundan sonra aktif olarak siyasi bir görev alır mıyım; hiç sanmıyorum. Siyasi hayatımı aktif olarak noktaladığımı düşünüyorum. Ama yine de mensubu olduğum partinin içerisindeyim ve partimin bir neferiyim. Bunu da açık açık ifade ediyorum. Sade bir partili olarak da çalışmalarımı sürdüreceğim. Siyaseten bir ağabeylik yapacağım. Hiç kimseyle kırgınlığım, dargınlığım yoktur. Tekrar söylüyorum; sandıktan çıkan sonuca, halkın iradesine saygı göstereceksiniz.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle bugüne kadar gözümüz, kulağımız, sesimiz olan tüm basın mensubu arkadaşlarıma kalbin en içten gelen köşesinden teşekkür ediyorum. Yine Alaplı’dayız,  yine beraberiz, sohbet edeceğiz, çay içeceğiz. Belediye hizmetlerini yaparken, tüm bunları ben kendi başıma yapmadım. Bütün hizmetleri, Belediye Başkan Yardımcım Sayın İbrahim Şengün başta olmak üzere, en alt kademedeki arkadaşlarımıza kadar beraber yaptık. Alaplı’ya hizmet eden arkadaşlarıma da ayrıca teşekkür ediyorum. Onların emeğinin göz ardı edilmesini de istemiyorum. “

 

 

 

 

nevzat

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz