ALAPLI HABERLERİ

NURİ TEKİN’DEN BAYRAM MESAJI

22 Nisan 2014
531 kez görüntülendi

NURİ TEKİN’DEN BAYRAM MESAJI

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, 23 Nisan Ulusal Eğemenlik ve çoçuk Bayramı dolasıyla mesaj yayınladı.

Tekin, mesajında , Kurtuluş Savaşı ile birlikte 23 Nisan 1920’de TBMM’nin açılarak Cumhuriyetimizin temellerinin atılması, ülkemiz tarihinin en önemli dönüm noktası olduğunu belirtti.

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk de bu önemli günü, ülkemiz ve tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan ettiğini vurgulayan Tekin, mesajında şu ifadelere ver verdi:

23 Nisan 1920’de tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ne ilk adımın atılmasının yanı sıra, bu önemli gün Türk ve tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan edilmek suretiyle, tüm dünyaya barış mesajı verilmiş, her milletin ve o milletin çocuklarının kendi ülkesinde bağımsızca yaşayabilme özgürlüğü vurgulanmıştır. Her ülkenin toprak bütünlüğünün korunması ve kollanması gerektiğine inanan Ulu Önder Atatürk ve büyük Türk Milleti, ülkemizin toprak bütünlüğünün de olmazsa olmazlarımızdan olduğunu tüm dünyaya duyurmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm çocuklarımızın ve tüm dünya çocuklarının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, yüzü gülen, mutlu ve gelecekten umutlu çocukların ülkemize ve dünyamıza hakim olmasını diliyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz