ALAPLI HABERLERİ

ÖDÜLLÜ KİTAP OKUMA YARIŞMASI

14 Mart 2013
640 kez görüntülendi

ÖDÜLLÜ KİTAP OKUMA YARIŞMASI

Alaplı Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği umre ziyaretli, ödüllü, kitap okuma yarışması düzenleyecek. ‘Ufka Yolculuk Kültür Yarışması’ adıyla düzenlenen yarışmaya katılanlara Ömer Nasuhi Bilmen’in Büyük İslam İlmihali kitabından sorular yöneltilecek.

        İlçe Yarışma Komisyonu Başkanı Rahim KARA, yaptığı açıklamada, Alaplı Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği olarak, Ankara Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ve İstanbul Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ile ”Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları’ adı altında ortak bir yarışma düzenlediklerini söyledi.
        

Geleneksel hale getirmeyi planladıkları ödüllü kitap okuma yarışmasının ilkini, Diyanet İşleri Başkanlığı da yapan merhum Ömer Nasuhi Bilmen’in ‘Büyük İslam İlmihali’ eserinden yapacaklarını kaydeden Rahim KARA, ”ilmihal yarışmasındaki ana hedefimiz, okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde dinimizin temel bilgilerini hurafelerden uzak olarak okuyan, düşünen, inanç, ibadet ve ahlakını bilen ve öğrendikleriyle hayatına yön veren bireylerin yetişmesine, halkımızın ve özellikle gençlerimizin sahih kaynaklarla buluşmasına katkıda bulunmaktır.” şeklinde konuştu.
       

 Yarışmayı, Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayladığını, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın da desteklediğini belirten Karataş, yarışmanın Türkiye genelinde 60 ilde gençlik kulüpleriyle birlikte organize edildiğini aktardı.

        18 yaş altı ve 18 yaş üstü olmak üzere iki kategoride yapılacak olan ve herkesin katılabileceği yarışma sonunda, sponsor firmaların desteğiyle hem Türkiye geneli hem de il bazında dereceye giren birincilere umre ziyareti, ikincilere dizüstü bilgisayar, üçüncülere netbook bilgisayar, dördüncülere tablet bilgisayar, beşincilere ise dijital fotoğraf makinesi ayrıca 50 kişiye çeşitli sürpriz hediye ödülleri verileceğini dile getirdi.

        Yarışmaya son başvurunun 12 Nisan 2013’e kadar yapılabileceğini ifade eden Karataş, başvuruların www.ufkayolculuk.com internet sitesinden de yapılabildiğini sözlerine ekledi.

YARIŞMA BİLGİLERİ

Okunacak eser : Ömer Nasuhi Bilmen’in

Büyük İslam İlmihali

Son başvuru tarihi          : 12 Nisan 2013

Yarışma tarihi                 : 18 Mayıs 2013 

Yarışma saati                  : 14.00

Soru sayısı                     : 100

Süre                               : 120 dakika 

Yarışma sonuç ilanı       : 25 Mayıs 2013

İl ödüllerinin takdimi     : 1 Haziran 2013 

Türkiye geneli ödüller  : 2 Haziran 2013

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz