ALAPLI HABERLERİ

ÖGESEN BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİNDE FAALİYETTE

13 Ekim 2015
825 kez görüntülendi

ÖGESEN BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİNDE  FAALİYETTE

 

Genel Merkezi Ankara’da bulunan kısa adı ÖGESEN olan Öğretim Elemanları Sendikası Bülent Ecevit Üniversitesi’nde faaliyetlerine hız verdi.

ÖGESEN Zonguldak İl Temsilcisi ve Alaplı M.Y.O. Öğr. Gör. Murat ASLAN, yaptığı açıklamada, akademisyenliğin hak ettiği değeri alabilmelerini sağlamak amacıyla “ Akademinin Yeniden Doğuşu” sloganıyla kurulduklarını belirterek; “4688 sayılı “Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu” hükümleri çerçevesinde “Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri” kolunda; öğretim elemanlarının özlük haklarını korumak, iyileştirmek, her çeşit mobbing ile mücadeleye destek olmak, eğitim ve öğretim çalışmaları yapmak, günümüz ve gelecekte akademisyenliğin hak ettiği değeri alabilmesini sağlamak amacı ile kurulmuştur.” dedi.

Sendikaları hakkında bilgiler veren Aslan, “Sendikamız, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu özüne bağlı kalarak her türlü ayırımcılığa, kayırmaya, her tür mobbingge ve akademik özgürlüğün kısıtlanmasına karşı top yekün mücadele edecek ve toplumda akademisyenlerin hak ettiği saygınlığı yeniden kazanmasını sağlayacaktır.” dedi.

ÖGESEN’in ; Öğretim Elemanları tarafından kurulduğunu ve hiçbir siyasi ve ideolojik görüşe bağlı olmadığını açıklayan Murat ASLAN, sendikanın tüm organlarının öğretim elemanlarından oluştuğunu, Bülent Ecevit Üniversite’nde üye sayılarının hızla arttığını belirtti ve tüm Öğretim Elemanlarını ÖGESEN’ e üye olmaya davet etti .

ögesen

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz