ALAPLI HABERLERİ

ÖĞRENCİLER ÇEVRE TEMİZLİĞİ YAPTI

16 Kasım 2012
933 kez görüntülendi

ÖĞRENCİLER ÇEVRE TEMİZLİĞİ YAPTI

Alaplı İlçesi’nde bir grup üniversite öğrencisi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında deniz kıyısında temizlik yaptı.

Bülent Ecevit Üniversitesi Alaplı Meslek Yüksekokulu’nda öğrenim gören 8 öğrenci, ‘Temiz çevre, temiz toplum’ sloganıyla gerçekleştirdikleri proje kapsamında, Alaplı Çayı’nin denize döküldüğü noktada temizlik çalışması yaptı.

Alaplı Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Ömer Dereli, sosyal sorumluluk çerçevesinde öğretim görevlileri ve öğrencilerin  çeşitli projeler yapıp uyguladığını söyledi.

Yapılan projelerin çok verimli bir çalışma olduğunu ve devamını beklediklerini belirten Dereli, “Alaplı Meslek Yüksek Okulu öğrencileri olarak temiz çevre temiz toplum amacıyla Alaplı ilçesinde sahil ve çay kenarında  temizlik yaptık. Öğrencilerimiz gayet güzel bir şekilde ilgi gösterdiler. 8 meslek yüksek okulu öğrencisine yaklaşık 100 arkadaşı ve 25 ilköğretim okulu öğrencisi destek verdi. Onlara çok teşekkür ediyorum. Bu çalışamaya İlkokul düzeyindeki öğrencilerimizi de davet ettik. Onlarla birlikte bu çalışmayı yaptık. Çalışmamızın çok güzel ve verimli olduğunu gördük. Bunun devamını da yapacağız. Gelişen zaman içerisinde bu tür etkinliklere katılacağız. Amacımız söylediğim gibi burada çevre ve toplum bilincini ilkokul ve üniversite düzeyinde ki öğrencilerimiz bilinçlendirmek ve aydınlatmak diye düşünüyorum” dedi.

Öğrencilere, arkadaşları ile Ahmet Zeki Atalay İlköğretim Okulu’nda eğitim gören öğrenciler de destek verdi. Öğrenciler, dere ve deniz kıyısındaki atıkları balık tutmada kullanılan ağlara doldurdu. Öğrencilerden bazıları eldiven kullanırken, bazılarının çıplak elle çöp toplaması dikkat çekti. Toplanan atıklar, belediye çöplüğüne götürülürken, öğrenciler, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında bu tür temizlik çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

ALBUM ADI MYO ÖĞRENCİLERİNDEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ, Fotograf Mustafa Kanca on 11/16/2012 (100 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


ÖĞRENCİLER ÇEVRE TEMİZLİĞİ YAPTI Haberine Ait Etiketler

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz