ALAPLI HABERLERİ

ÖĞRENCİLER PAZAR ALIŞVERİŞİ YAPANLARA YARDIMCI OLDU

1 Mayıs 2013
518 kez görüntülendi

ÖĞRENCİLER PAZAR ALIŞVERİŞİ YAPANLARA YARDIMCI OLDU

Alaplı Çok Programlı Lisesinden bir grup öğrenci, pazar yerinde alışveriş yapan vatandaşların poşetlerini taşıdı.

Çok Programlı lisesi muhasebe öğretmenleri Gülten Sözer ve Sevgi Irmalı’nın organize ettiği  “Her Yerde  Eğitim ” projesi kapsamında 15 kişilik öğrenci grubu Alaplı Kapalı Pazar yerine geldi.

Burada pazarda alış veriş yapanlara projelerinin amacını anlattılar. Bazı kişiler yardımı kabul ettiler. Bazıları ise kabul etmedi.

Okul Müdür Yardımcısı Mutlu Erdur, yaptığı açıklamada, öğrencilerle birlikte pazar yerinde toplum hizmeti çalışması yapmak istediklerini söyledi.

Pazar yerinde eşyalarını taşıyamayan yaşlılar ve engellilere yardım ettiklerini ifade eden Erdur, “Öğrencilerimizle birlikte özelikle yaşlı, engelli ve hamile bayanların pazar eşyalarını araçlarına kadar taşıyarak onlara yardımcı olarak, vatandaşlarımıza örnek olmak istedik. Artık bu sosyal çağda iyice duyarsızlaşmaya başlayan gençlerimizde, yardım bilincini oluşturmak istiyoruz.

Toplumda yok olmaya yüz tutan yardımlaşma duygusunu yeniden harekete geçirmek, öğrencilere dayanışma, saygı, sevgi ve büyüklere hürmeti hatırlatmak amacıyla  bunu yapıyoruz. Bundan sonra her hafta Çarşamba günleri bu etkinliğimiz devam edecek” diye konuştu.

Öğrenci Cemre Sezgin de, yaşlıların poşetlerini verirken ilk önce çekindiğini vurgulayarak, amaçlarının yardımcı olmak olduğunu kaydetti.

Bunu yaparken gördüğümüz bazı tepkiler var. Vatandaşın niye yapıyorsunuz? diyerek sanki olayın altında bir menfaat varmış gibi algılaması bizi derinden yaraladı.

Gördük ki toplumumuzda, inancımızda ve geleneğimizde olan bu güzel hasletler kaybolmaya yüz tutmuş.

Uygulamadan memnun olan vatandaşların poşetleri taşıyan öğrencilere para vermek istediği görüldü.

ALBUM ADI ÇPL ÖĞRENCİLERİ PAZAR YERİNDE YARDIM ETTİLER, Fotograf Mustafa Kanca on 5/01/2013 (50 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz