ALAPLI HABERLERİ

ÖĞRENCİLER SEYİT ONBAŞININ HEYKELİNİ YAPTI

19 Mart 2015
1.244 kez görüntülendi

ÖĞRENCİLER SEYİT ONBAŞININ HEYKELİNİ YAPTI

Alaplı ilçesinde ortaokul öğrencileri, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı dolayısıyla öğretmenlerinin desteğiyle Seyit Onbaşı’nın sırtına yüklendiği top mermisiyle tasvir edildiği 2 metrelik heykelini yaptı.

 

Alaplı Merkez Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Serkan Böncü ve öğrencileri, atık kağıtları özel metotla sıkıştırıp heykel için ham maddeye dönüştürdü.

Bir hafta boyunca çalışan öğrenciler, Seyit Onbaşı’nın top mermisini taşırken tasvir edildiği heykelinin benzerini yaparak okullarında sergilemeye başladı.

Görsel Sanatlar Öğretmeni Böncü, AA muhabirine, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı dolayısıyla öğrencilerle savaşın kahramanlarından Seyit Onbaşı’nın heykelini yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Görsel sanatlar dersi kapsamında heykel projesini hayata geçirdiklerini anlatan Böncü, “Öğrencilerimize atık malzemeleri nasıl kullanacağını öğrettiğimiz önemli bir çalışmayı tamamladık. Kağıt havludan gazeteye kadar birçok atık malzeme kullandık. Eserimizi okulumuzun en güzel köşesinde sergiliyoruz” diye konuştu.

 

BBBBBBBBBBBBBBBB

 

CCCCCCCCCCCCCC

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz