ALAPLI HABERLERİ

ÖĞRENCİLER SON GEZİLERİNDE ŞEHİTLİKLERİ GEZDİLER

20 Mart 2015
677 kez görüntülendi

ÖĞRENCİLER SON GEZİLERİNDE  ŞEHİTLİKLERİ GEZDİLER

Alaplı ilçesi Çevre Koruma ve Yardımlaşma Derneği ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirilen 2014 yılı Gençlik Projeleri Destek Programı Kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından öğrencilere Çanakkale  ve Gelibolu yarımadasını gezdiler gezdirildi

Gençlik Projelerini Destekleme Programı kapsamında hazırlanan  “Medeniyet Yolculuk Asımın İzinde” adlı proje kapsamında İstanbul, Bursa, Edirne ve Eskişehir gezilerinin ardından bu kez de toplam 45 öğrenci grubuna Çanakkale  ve Gelibolu yarımadası tarihi milli, parkı   yerlerine gezi organizasyonu düzenlendi.

 

Gezi öncesi 18Mart 2015 Carşamba günü  günü sabah 00.30’da  Alaplı’dan Burak Tur şirketiyle hareket eden grup Alaplı Çevre Koruma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz,  Alaplı Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Turhan önderliğinde Alaplı’dan ayrıldı.  Saat 10.00 da Çanakkale’ye varan öğrenci grubuna akşam konaklayacakları Sarıçay otelinde verilen kahvaltının  ardından öğrenci grubu ilk olarak; Çanakkale boğazını geçilmez kılan topun sergilendiği alanı ziyaret etti. Daha sonra Çanakkale’nin simgesi olan saat kulesini Sonrasında Deniz Müzesinin bulunduğu alana gidilerek buradaki Çanakkale savaşlarına ait belge ve eşyalar büyük ilgi ile izlendi. Çimenlik kalesi ve Nusret Mayın gemisi öğrenciler tarafından gezildi. Türkülere  konu olan meşhur Aynalı çarşıya gidilerek gezildi.Kordonda bulunan Truva Atı ziyaret edildi. Akşam konaklama yapılacak olan otele gidilerek yemek yenildikten sonra öğrenciler gece yapılan fener alayı şenliklerine ve konserleri izlemek için gittiler.

İkinci gün sabah erken kalkılarak otelde yapılan kahvaltının ardından arabalı vapurla Gelibolu yarımadasına geçildi.

Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı rehber eşliğinde, Kilitbahir, Mecidiye Tabyaları, Seyit Onbaşı, Şahindere Şehitliği, Şehitler Abidesi, Morto Koyu, Seddülbahir, Yahya Çavuş Şehitliği, Ertuğrul Koyu, Alçıtepe Köyü gezileri sonrasında, 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı ve Atatürk’ün saatinden vurulduğu yer gezildi.

Kesikdere Şehitliğine gidilerek burada tüm şehit ve gazilerimiz için Kuran okunup dua yapıldı.

 

Alaplı Çevre Koruma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz, Gençlik Projelerini Destekleme Programı kapsamında hazırlanan  “Medeniyet Yolculuk Asımın İz


inde” adlı projenin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kabul edildiğini hatırlatarak ilk olarak 46 kişilik öğrenci gurubuyla üç ay önce ilki yapılan İstanbul gezisi , 26 öğrenciyle de 2. İstanbul gezilerini yapmıştık. Bunun ardından yine 46 kişilik grupla Bursa ve Edirne gezisini yaptık.  45 kişilik öğrenci grubuyla bilim ve sanat açısından zengin bir yere sahip olan Eskişehir  ilimizi gezdik.

Son gezimizi de 18 Mart  Çanakkale Zaferi  ve Şehitleri Anma Haftasında Çanakkaleye düzenledik .Bence çok yararlı ve bilgili bir gezi oldu. 18 Mart 1915’te yaşanan çetin kurtuluş savaşının son durağını yerinde gördü. Öğrenciler, Çanakkale’de ecdadın verdiği mücadeleyi, çektiklerini, yaşadıklarını rehber eşliğinde görerek, Gelibolu Yarımadasında bulunan 253 bin şehit mezarını, cepheleri anıtları gezerek, şehitleri anarak dua etti..  İnşallah bundan sonra daha geniş kapsamlı projeler yaparak ve bunları kabul ettirerek gençlerimize daha çok eğitici imkanlarımız olur. Bizleri bu imkanı sağlayan başta bakanlığımıza gençlik proje merkezine ve çalışanlarına, Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar’a,  Alaplı Halk Eğitim Müdürlüğüne ve milli eğitim müdürlüğüne çok teşekkür ediyorum.  “dedi.

Çanakkale  dönüşü öğrenciler güzel bir akşam yemeğinin ardından Alaplı’ya geri döndü

çanak12

çanak1

çanak2

çanak3

çanak4

çanak5

çanak8

çanak7

çanak6

çanak9

çanak10

çanak11

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz