ALAPLI HABERLERİ

ÖĞRENCİLER YARIYIL TATİLİNE GİRDİ

20 Ocak 2017
750 kez görüntülendi

ÖĞRENCİLER YARIYIL TATİLİNE GİRDİ

Alaplı’da eğitim-öğretim gören  yaklaşık 8 bin 300  öğrenci birinci  yarıyıl karnelerini aldı.

 

Alaplı Merkez İlk okulunda düzenlenen törende konuşan Alaplı Milli Eğitim  müdürü Cevat Çevik , Alaplı’da güzel bir eğitim öğretim 1. dönemi geçirdiğini belirterek,”İnşallah 2. dönemde de hepinizde aynı azmi,  koruyarak yapılacak sınavlara girecek olanların bu sınavlarda başarılı olmalarını diliyorum.1 sınıf kardeşlerimizin okuma ve yazma becerilerini daha da arttırmasını, ara sınıfta bulunan öğrencilerimizinde kabiliyetlerini daha da geliştirmelerini diliyoruz.15 günlük bir tatiliniz var. 2 döneme en iyi şekilde hazırlanmalısınız ve bol, bol kitap okuyun” dedi.

Cevat Çevik yayınladığı mesajında şunları söyledi

19 Eylül 2016 tarihinde başlayan 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı, 19 Ocak 2017 Cuma günü, öğrencilerimizin ve velilerimizin heyecanla bekledikleri karnelerin dağıtımı ile tamamlanmış olacak. Örgün ve yaygın eğitimde yaklaşık 8 bin öğrencimiz, 550 öğretmenimiz birinci dönemin yorgunluğunu gidermek için 2 haftalık dinlenme sürecine gireceklerdir.

Eğitim sistemimizin öngördüğü amaç ve hedefler doğrultusunda çocuklarımızı, gençlerimizi yetiştirme konusunda her türlü fedakârlıkta bulunan idareci ve öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin eğitimi ve öğretimi için gereken çabayı göstereceklerine, ilçemizin başarısını arttırma yolundaki gayretlerini 2. kanaat döneminde de aynı şekilde göstereceklerine inanıyor, yönetici ve öğretmenlerimize teşekkür ediyor, sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum. İkinci yarıyılda en büyük hedeflerimizin başında, ilçemizi ikili eğitimden kurtararak normal eğitime geçmek olacaktır.

Saygıdeğer Veliler,

Öğrencilerimizin akademik başarı ya da başarısızlıkları sadece kendilerine ait değildir bu hepimizin eseridir. Bu nedenle, çocuğunuzla ilgili herhangi bir olumsuzluğun yaşamaması için; Çocuklarımızı hiçbir şekilde akranlarıyla kıyaslamayınız. Çocuğunuzun karnesini değerlendirirken kişiliğini incitmeden duygularınızı paylaşınız, herhangi bir açıklama yapmak istiyorsa dikkatle dinleyiniz. Cezalandırmak, suçlamak, hakaret içeren sözler sarf etmek gibi davranışlardan kaçınınız, Başarısızlık nedenlerini ve çözüm yollarını birlikte araştırınız, öğretmenleri ile görüşüp önerilerini dikkatle değerlendiriniz. Eksiklerinin tamamlanması konusunda kendilerine destek olunuz, destek olmanın, baskı kurmaktan daha etkili olduğunu unutmayınız. Zamanlarını dinlenerek, kitap okuyarak, sosyal kültürel sportif faaliyetlere katılarak geçirmelerini sağlayınız. Yeterli başarıyı gösterenlerin başarılarını önemseyiniz, övünüz ve farkında olduğunuzu hissettiriniz.

Çocuklarımıza güvendiğimizi, yanlarında olduğumuzu, sevinci ve hüznü birlikte paylaştığımızı hissettirmemiz, çocuğumuzun okuluna, öğretmenine ve en başta size olan sevgisini artıracak, başarılarına pozitif değer katacaktır.

Yarınlarımızın Ümidi Sevgili Öğrenciler,

 

Sizler eğitim-öğretim dönemi boyunca büyük çabalar sarf edip derslerinize devam ettiniz. Tüm bu çalışmaların karşılığı olan karnelerinizi alacak olmanın heyecanı içinde olduğunuzu biliyoruz. Karneler; öğrenim sürecinin değerlendirilmesi, bu değerlendirmenin ailenize ve size iletilmesi için bir araçtır. Unutmayın ki karneler sizin için bir yol haritasıdır. Bu haritayı doğru kullanıp, değerlendirmelerinizi ona göre yapın. Başarıda tesadüflere yer olmadığını bilerek zayıf olduğunuz konularda daha fazla gayret gösterin. Öğretmenlerinizden, ailenizden sürekli yardım alın. Sevgili Öğrenciler tatil, kendinizi geliştirmek için çok iyi bir fırsattır. Bireyin kendini geliştirmesini sağlayacak en önemli etkinlik kitap okumaktır. Kitap okumaya karşı ilgisi olmayan öğrencilerin kalıcı başarıları yakalaması çok zordur. Ayrıca tatilde kitap okumaya başlamak böyle bir alışkanlığa sahip olmayan öğrenciler için bu alışkanlığı kazanmaları, kitap okumanın keyfini yaşamaları açısından bulunmaz bir fırsat olacağı düşüncesiyle, bütün eğitim çalışanlarına, sevgili öğrencilerimize ve ailelerine sağlık ve esenlik dolu bir tatil dileğiyle en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

Konuşmaların ardından Cevat  Çevik ,   Merkez İlk okulunda sınıflara  giderek öğrencilere karnelerini verdi.

karne

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz