ALAPLI HABERLERİ

ÖĞRENCİLERE MUHASEBE SEMİNERİ

13 Mart 2013
743 kez görüntülendi

ÖĞRENCİLERE MUHASEBE SEMİNERİ

Alaplı MYO Muhasebe bölümü öğrencilerine muhasebe seminer verildi

 

Bülent Ecevit Üniversitesi Alaplı Meslek Yüksek Okulu Muhasebe bölümü öğrencilerine yönelik seminer verildi.

Seminere  Konuşmacı olarak Adnan ÇETİN Alaplı Mal Müdürü,Yılmaz DEMİRCİ Vergi Dairesi Şefi  Serkan TÜRKAN Gelir Uzmanı, Semih Özkök (Serbest Mali müşavir), Aydın Adatepe (Serbest Mali Müşavir), Egemen Nuri Erdoğan (Serbest Mali Müşavir)katıldı

MYO konferans salonunda düzenlenen seminerde konuşan Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Aydın Adatepe, Siyaset iktidarlarca muhasebe mesleği 1989 yılına kadar hep imal edilerek yasalaşamadığını söyledi.

Muhasebeciler ne kadar iyi niyetli çalışırsa çalışsın hep kendisini hem de karşı tarafı memnun edemediğini ifade eden Adatepe, konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Yasamız 1989 kabul edildiği halde tek düzen muhasebe sistemi 1994 yılında yasal ve sorunlu hale getirildi. Bir ülkedeki muhasebe birimi ve uygulama düzeni o ülkenin gelişmişlik düzeyi, gelir dağılımı ve adaletin göstergesidir. İyi bir muhasebe düzeniniz yoksa gelir dağılımınızda iyi değildir. İyi oturmuş bir muhasebe sistemi kurum ve işletmenin yönetim ve gelişmesi için bir araç kötü bir muhasebe ise o kurum ve işletmenin batışını sonlandırması hızlandıran bir silahtır. Dolayısıyla muhasebe, yönetim ve organizasyon son derece iyi olmalı ve tüm işletmeler bu düşünce ile değerlendirilmelidirler. Muhasebeciler ne kadar iyi niyetli çalışırsa çalışsın hep kendisini hem de karşı tarafı memnun edememektedir.”

Seminere, BEÜ Alaplı MYO Müdürü Yard. Doç, Dr Rıfkı Henden, Alaplı Vergi Dairesi Müdürü Adnan Çetin, muhasebeciler ve öğrenciler katıldı.

ALBUM ADI MYO VERGİ VE MUHASEBE SEMİNERİ, Fotograf Mustafa Kanca on 3/13/2013 (20 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz