ALAPLI HABERLERİ

ÖĞRETMEN LİSESİ İLK MEZUNLARINI VERDİ

12 Haziran 2013
1.403 kez görüntülendi

ÖĞRETMEN LİSESİ İLK MEZUNLARINI VERDİ

Alaplı  İMKB Anadolu  Öğretmen Lisesi mezuniyet gecesi dün akşam okulun bahçesinde  yapıldı

 

Alaplı Anadolu  Öğretmen Lisesi  ilk mezunlarını  50 öğrenciyi mezun ederek vermiş oldu .

Mezuniyet törenine , Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran siyasi parti temsilcileri  daire müdürleri, Kızılay alaplı şube Başkanı Hayri Yiğit, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve kalabalık bir davetli grubu katıldı

Mezun olacak öğrenciler sırayla tören alanına   alındıktan sonra saygı duruşu ve istiklal marşı okundu.

Okul Müdürü Ercan Acar bir konuşma yaptı. Acar ; 2012-2013 Eğitim öğretim yılının sonuna yaklaştığımız bu günlerde, Anadolu öğretmen Lisemizin onur kaynağı ilk mezunlarımızı vermenin gururunu yaşadığımızı bu anlamlı günümüzde bizimle olduğunuz için teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.2009-2010 öğretim yılında 60 öğrenci ile başladığımız Anadolu Öğretmen lisesi 4 idareci 16 öğretmen ve 298 öğrencisi ile  bu gün Alaplı’mıza hizmet etmektedir.  Dedi

Acar mezun olan öğrencilere bazı tavsiyelerde bulundu.

Acar ayrıca, okula maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen bürokrat ve iş adamlarına teşekkürlerini sundu.

Konuşmasını duygusal bir şiir okuyarak bitiren Ercan Acar ve öğrenciler gözyaşlarını tutamadı.

Okulun yeni mezunları önümüzdeki yıl mezun olacak öğrencilere eğitimdeki devamlılığı sembolize eden bayrak ve flama tesliminde bulunuldu.

 

Ardından dört yıllık lise maratonunu ilk üç sırada tamamlayan, 2012–2013 Öğretim Yılı okul üçüncüsü Gizem Bilir’e plaketini milli eğitim şube müdürü Salih Dirican, okul ikincisi Merve  Aydın’a plaketini Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran, okul birincisi Şeyma Emine Gebeş’e Alaplı Kaymakamı Nevzat Çimenoğlu tarafından başarı plaketleri verildi. Okul birincisi olan Şeyma Emine Gebeş  ismini okulun ilk   mezunları adına kütüğe çaktı ve duygularını anlatan bir konuşma yaptı.

Öğrenciler okulda geçirdikleri dört koca yılı ve okuldan ayrılışlarını mezuniyet belgeleri ile taçlandırdı.

Öğrencilerin mezuniyet belgeleri verildi. Daha sonra öğrenciler hep beraber keplerini havaya attılar.

Havai fişek gösterileri ile program sona erdi

……….


ALBUM ADI ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ MEZUNİYET TÖRENİ, Fotograf Mustafa Kanca on 6/11/2013 (100 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

  1. MURAT TÜRKOĞLU dedi ki:

    Sevgili Öğrencilerim
    Kendini insanlıktan sorumlu hissetme duygusu ve gerçek adaleti Hakk’a kullukta bulma cehdini taşıma duygusu. ‘Hak varsa ben varım aksi halde yokum’ duygusuna sahip dava ahlakının taşıyıcısı olma hali… Büyük rüyalar bundan sonra başlar.

    Sizler haksızlığı meslek edinenler karşısında acziyet içerisine girip teslimiyet sergileyemezsiniz. Çünkü sizin olduğunuz yerde Hak neşv-ü nema bulmalıdır. Herkesin kendini özgürce ifade ettiği bir dünyanın barış güvercinlerisiniz sizler.

    Unutmayın!
    Saf ve berrak su yollarını bilenler,asıl kaynağa ulaşmada gecikmezler. Onların en büyük meziyetleri, önlerini görmek ve tarihsel tecrübeden faydalanabilme şuurunu taşıyor olmalarıdır.Din ve tarih şuurundan mahrum olmak küçük kalmaya rıza göstermektir. Planlı ve programlı mü’min önünü görebilendir. Aksi halde özgür hayat hakkını kaybeder. Tarih; haklı yaşayan, Hakkı savunan, haksızlığa karşı ağır direniş gösterenlerin ağır bedel ödediklerine şahitlik eder. Böyle bir bedele razıysanız, endişe etmiyorsanız ve içinde yaşadığınız dünyayı, hedefinize basamak kabul edebilmişseniz, kormayın! Kendinizi emniyete almışsınız demektir. Artık dönüş gemilerinizi yakabilirsiniz.Nefsimizi okşayan fani şeylerin esiri olmayınız! Varlığınızı bu uğurda tüketmeyiniz! Allah c.c ummadığınız cihetten sizlere kapılar açar.
    İnandığınız mukaddes değerleri hayata hükmettirmek uğrunda verilen ibadetine önem veriniz. Yoksa ameli ibadetlerinizin bir anlamı olmaz. Kolaycı, alaycı, bedavacı, tefekkürsüz, hazırlıksız ve ucuz kahraman olmaya yeltenmeyin. Bu sıfatlar basit karakter sahiplerinin dayanıksız ve anlamsız hayalleridir.Dünyayı anlamlandıran tek şey ona yaratıcısının gözüyle bakabilmektir. Böyle bir yola talip olabilmek ise en zora talip olabilmek anlamına gelir.Çünkü inanan insanın en çok sevdiği şeyi varlığı, en değerli ve ulaşılması en zor olan şeydir.
    Bende derim ki; uğruna baş koyduğumu ümit ettiğim şu gençliği, hiçbir zaman iman hakikatlerinden mahrum bırakma.Onları bu hakikatle uyanık bulundur.Onların hayatını tabiattaki uyum ve düzen gibi müstakim kıl.Çelişki ve düzensizlikten onları kurtar.Amin!

    Çile şairin deyişiyle de; ‘’ Düşünün! Ben ne büyük rütbeye tutukluyum.Çünkü O’nun kulunun kölesinin kuluyum’’. Diye seslenişinin ne kadar uzağında olduğumuzu görerek diyorum ki; Bu neslin ömrünü uzat. Onları Hakkın dışındakilere esir etme.

    Aziz öğrencilerim!
    Unutulmaması gereken ve hayata anlam kazandıran şey kısa ömrü onu yaratanın emrine vermektir.Eğer hayatımızı borçlu olduğumuz yüce yaratıcının rızası ve boyası hayatımızın yönlendiricisi olmayacaksa, korkulan o zaman karşımıza çıkar.
    Belki bu fani dünya da sizlerle bir daha görüşemeyiz. Size vermeye çalıştığım doğruların şahidi olunuz. Yanlışlarımın bağışlanması için dua ediniz. Ben gücümün yettiği kadar kainatın kitabına bağlı kalmaya çalıştım. Sizlerin de buna bağlı kalması için çaba sarf ettim.
    Ruhunuzda bir nokta kadar etkim olmuş ise bahtiyarım.Sema vatında uyumayan yıldızların, secde ve kıyamda geceleyip, gözlerine uykudan sürme çekmeyen abid kulların ile gençliğimizin gönüllerinde uyuyan, emel ve idealleri uyandır. Amin!

    Aynı hedefe varmada ve aynı hedefi yakalama da gecikmeyen çile şairin; ‘’ Sofra da değişir her şey, ekmek değişmez;ne kanun! Değişmeze hasret çekmek değişmez’’. Duygularına sizleri ortak kılmasını Cenab-ı Hakk’tan diliyor ve başarılar temeni ediyorum.

Yorum Yaz