ALAPLI HABERLERİ

ÖĞRETMENİN ROLÜ DAHA ETKİN HALE GETİRİLDİ

17 Mart 2014
629 kez görüntülendi

ÖĞRETMENİN ROLÜ DAHA ETKİN HALE GETİRİLDİ

CEM SÜRMENELİ – Alaplı ilçesinde, öğretmen okullarının kuruluşunun 166’cı yıl dönümü, düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Alaplı İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Ercan Acar, Öğretmen Lisesi Kültür Merkezi’ndeki etkinlikte yaptığı konuşmada, öğretmen okullarının kuruluşunun 166’cı yıl dönümünü kutlamanın sevinci ve mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi.

Son dönemde yapılan iyileştirmelerle öğretmenin rolü değiştirilerek daha etkin bir hale getirildiğini belirten  Acar,  “Eğitim öğretimin lokomotifi konumunda olan öğretmen, bu sistemin en önemli unsurudur. Eğitim sisteminde son dönemde yapılan iyileştirmelerle öğretmenin rolü değiştirilerek daha etkin bir hale getirilmiştir. Yeni öğretmen rolü sürekli araştıran yenilikçi ve yönlendirendir. Öğretmen yeni eğitim anlayışını anahtarı olarak öğrenciye öğrenmenin yollarını bulup sunan rehberdir. Öğrencilere bütün kapıları açacak olan odur. Bu sebeple de öğretmene yapılacak yatırım en iyi yatırımdır.” Dedi.

Düzenlenen bilgi, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere plaket verildi.

Etkinliğe, Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, BEÜ Alaplı MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr Rıfkı Henden, Alaplı İlçe Emniyet Müdürü Erkan Tektaş, Alaplı Belediyesi Başkan Yardımcısı İbrahim Şengün, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

OKUL2

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz