ALAPLI HABERLERİ

OKUL DUVARLARINI YAPTIĞI RESİMLERLE RENKLENDİRDİ

14 Ekim 2016
958 kez görüntülendi

OKUL DUVARLARINI YAPTIĞI RESİMLERLE RENKLENDİRDİ

Alaplı ilçesindeki bir lisede temizlik görevlisi olarak çalışan 48 yaşındaki Murat Ölüç, öğrencilerin desteğiyle geliştirdiği yeteneğini kullanarak okul duvarlarına birbirinden renkli resimler çiziyor.

Alaplı Anadolu Lisesi’nde 7 yıldır temizlik görevlisi olarak çalışan Ölüç, yaptığı açıklamada, daha evvel ilçe belediyesinde çalıştığını ve norm kadrosuyla Milli Eğitim Müdürlüğüne geçtiğini ifade etti.

“Okula başladığım günlerde öğrencilerin yaptığı resimleri takip ederek, onları izleyerek resim yapmasını öğrendim.” diyen Ölüç, “Boş zamanlarımı nasıl değerlendiririm” diye düşünürken öğrencilerin yaptığı resimlere merak sardığını aktardı.

Ölüç, öğrenciler ile resim hazırlıksı yaparken yeteneğini keşfettiğini duyuruldu.

“Teklif gelirse seve seve yaparım”

Okul müdürünün önerisi ile okul duvarlarına, öğrencilerin de katkısıyla eğitim anlayışına müsait resimler çizmeye başladıklarını kaydeden Ölüç, bunun için tadilattan artan yağlı boyaları kullanmaya özen gösterdiklerini belirtti.

Teklif gelmesi durumunda başka okullar için de bunu yapacağını dile getiren Ölüç, şunları kaydetti:

“Resim yapmaya amatörce başladım. Herhangi bir eğitim almadım, tamamen öğrencileri izleyerek yeteneğimi geliştirdim. Başka okullardan, ‘Resim yapar mısın?’ diye teklif gelirse seve seve yaparım. Okuldan arta kalan boş zamanlarımda kara kalem ve resim çalışıyorum. Emekli olduktan sonra da resim yapmaya devam edeceğim.”

Ölüç gençlere de resim yapmayı öğretmek dilediğini duyuruldu.

Lise Müdürü Cevat Çevik ise “Okulumuzda işçi olarak çalışan Murat kardeşimiz, fazla güzel resimler çizerek okulumuzu daha da hoş bir duruma getirdi. Kendisine fazla teşekkür ediyorum.” ifadesini kullandı.

murattt

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz