ALAPLI HABERLERİ

OKUL MÜDÜRLERİ SINAV TOPLANTISI YAPILDI

15 Kasım 2013
529 kez görüntülendi

OKUL MÜDÜRLERİ SINAV TOPLANTISI YAPILDI

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yapılacak olan sınavlarla ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek  başkanlığında Alaplı Kaymakamlığı  toplantı salonunda gerçekleştirilen ortak sınav konulu bilgilendirme toplantısına Milli Eğitim Müdür Şube müdürü Celil Demirci ,Alaplı Milli Eğitim müdürü Hüseyin Taşıran, Alaplı Milli Eğitim şube müdürü Salih Dirican ve  Orta Okul Müdürleri katıldı.

Toplantıda, Ortaokulların 8. Sınıfında eğitim gören öğrencilerinin ortaöğretim kurumlarına geçişlerindeki yeni düzenlemeler ve ilk kez uygulanacak olan sınav sistemi hakkında okul müdürleri bilgilendirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Özbek, sınavların sınav yapılacak derslerin öğretim programları esas alınarak sınav tarihine kadar işlenen ünitelerden yapılacağının altını çizerek soruların öğrencilerin eleştirel düşünme, analiz yapma problem çözme, sonuç çıkarma, yorumlama ve benzeri becerilerini ölçecek nitelikte hazırlanacağını belirtti.

Özbek sınavlarda her dersten 4 seçenekli 20 soru sorulacağını ve sınav süresinin 40 dakika olacağını ve öğretmenlerin sınavlarda kendi okulları dışındaki okullarda görevlendirileceklerini söyleyerek orta öğretime yerleştirmede, öğrencinin 6,7 ve 8. Sınıf yıl sonu başarı puanlarının aritmetik ortalamasının yüzde 30’u ile 8.sınıf  merkezi sınav puanının yüzde 70’inin toplamı yerleştirmeye esas puanı oluşturacak” dedi.

Ortak sınavların Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı dil derslerinden 1. Dönemde 28-29 Kasım 2013, 2. Dönemde ise 28-29 Nisan 2014 tarihlerinde her sınav günü saat 09:00 – 10:30 – 12:00 olmak üzere 2 günde toplam 6 oturum halinde gerçekleştirileceğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek,  Okul müdürlerinden tüm öğrencilerin e-okul bilgilerinin kontrol edilerek eksik yada yanlışlık olanlarının  e-okul sistemi üzerinden düzeltilmesini istedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz