ALAPLI HABERLERİ

ÖNDER, İMAM HATİPLİ BAKANLAR VE MİLLETVEKİLLERİ İLE BULUŞTU

30 Mart 2016
976 kez görüntülendi

ÖNDER, İMAM HATİPLİ BAKANLAR VE MİLLETVEKİLLERİ İLE BULUŞTU

 

ÖNDER (İmam Hatip Mezunları Derneği) Ankara Temsilciliği’nin ev sahipliğinde imam hatipli bakanlarımız, milletvekillerimiz ve ÖNDER Yönetim Kurulu üyeleriyle sabah kahvaltısında bir araya geldik.

Programa Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, çok sayıda milletvekili ve ÖNDER yönetim kurulu üyeleri katıldı.

AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli, AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz ve şahsımın da söz aldığı toplantıda “imam hatip misyonunun İslam dünyasının yaşadığı sorunlara çözüm olacak bir model” olduğu vurgusunu yaptık.

BİR NESLİN ASLINA DÖNME MÜCADELESİ

Seçmeli ders uygulaması ve derslere katılımın arttırılmasının önemine vurgu yapıldı. İmam hatip modelinin diğer İslam ülkelerinde yaygınlaştırılmasının yaşanan terör olaylarına karşı eğitimi ön plana çıkararak yeni bir sayfa açılmasını sağlayacağının da vurgusu yapılarak, bu noktada hem sivil toplum kuruluşlarına hem de siyasetçilere pek çok görev düştüğünün altı çizildi.

Toplantıda ele aldığımız konulardan biri de 28 Şubat Dönemi oldu. 28 Şubat baskı döneminin ardından kat sayı uygulaması ve çeşitli haksızlıkların ortadan kalkmasıyla nicelik olarak artan imam hatip sayısının nitelik olarak da beslenmesinin ve bu ilginin devamını sağlamak adına adımlar atılmasının önemi konuşuldu.

Toplantıda ayrıca, İmam hatip mezunlarının öğrencilerle ilişkilerinin güçlendirilmesi, okul aile birliklerinin ve rehberlik çalışmalarının arttırılması, öğrenci hareketlerinin güçlendirilmesi ve “imam hatip modelinin bir neslin aslına dönme mücadelesi” olduğunu da dile getirdik.

önderr

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz