ALAPLI HABERLERİ

ÖRDEK YAVRULARINA TAVUK ANNELİK YAPIYOR

26 Mayıs 2013
861 kez görüntülendi

ÖRDEK YAVRULARINA TAVUK ANNELİK YAPIYOR

Alaplı ilçesinde tavuk, ördek yavrularına annelik yapıyor.

Tavuğun sahibi Nurettin Keskin, yaptığı açıklamada, yaklaşık bir ay önce kuluçkaya yatan ördeğinin alabalık tesisine gelen tilki tarafından telef edildiğini söyledi.

Kuluçkadaki tavuğun altına ördek yumurtaları koyduklarını belirten Keskin, şöyle konuştu: “Hayvanları çok seviyorum. Bundan dolayı tesisimizde hayvan çeşidimiz çoktur. Yaban ördeğimiz vardı. Yaklaşık bir ay önce kuluçkaya yatmıştı. Ördeğimiz bir gece tilki tarafından telef olunca yumurtaları sahipsiz kaldı. O arada kuluçkada olan tavuğun altına ördek yumurtalarını yerleştirdik. Tavuk, yumurtaları kabul etti. Bir süre sonra yumurtalar kırılarak 3 yavru yaban ördeği dünyaya geldi. Tavuğumuz bu ördekleri dışlamayarak onlara sahip çıktı. Şimdi onlara annelik yaparak ilgileniyor ve sahipleniyor. Yavrular ördek olduğu için suya çok düşkünler. Yavrular suya girdiği zaman tavuk anne de ördek yavrularını sudan çıkarmak istiyor. Kendi yavruları olsaydı tavuk bu kadar zorluk çekmezdi. Anne tavuk zorlu bir annelik dönemi geçiriyor.”

Keskin alabalık tesislerinde değişik hayvan türlerini besleyen Nurettin Keskin  balık yemek için değil sadece bu hayvanları görmek için buraya gelenler var  dedi.

ALBUM ADI KESKİN ALABALIK TESİSLERİ, Fotograf Mustafa Kanca on 5/25/2013 (62 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz