ALAPLI HABERLERİ

ORGANİK FINDIK ALIM MERKEZİ

25 Eylül 2012
798 kez görüntülendi

Resim bulunamadı

Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, ilçede 157 organik fındık üreticisi tarafından 900  ton fındık üretimi gerçekleştirildiğini söyledi.

 Türkoğlu, ”Bildiğiniz gibi 3 yıl önce organik tarıma çiftçilerimizi teşvik ettik.  Bu teşvikimize ve çağrımıza uyan 157 çiftçimiz bu sene ürününü organik olarak satmaya başladı. Gördüğünüz gibi çiftçilerimizin evinden organik fındığı arabamızla alıyor, Alaplı’daki fındık alım merkezi açtık. 

Burada bir kamyon fındık olduğu zaman  Kocaali’deki fındığımızı sattığımız Nimex firmasına gönderiyoruz. İleriki yıllarda organik fındık üretimi 3bin tonu geçecek.

Şu andan Nimex firması 900  ton organik fındığımızın tamamını alıyor. Bu arada da Alman Rapunzel firması da sipariş verdi. Kısmet olursa Alaplı’da ve Türkiye’nin fındık piyasasına ışık tutacak çalışmaları yapıyoruz.

   Türkoğlu,“Organik fındık fiyatı şu anda fındık piyasada  4 TL ise biz 4.4TL’den satın alıyoruz. 5TL ve 6 TL olursa biz yüzde 10 oranında arttırarak 5.5 TL ve 6.6 TL’ den satın alacağız, bizim Fiskobirlik yönetimindeki düşündüklerimizi burada uygulamak için gayret ediyoruz. Çiftçilerimizin ürünlerini evlerine giderek aracımızla, hamalımızla onlara zahmet vermeden teslim alıyoruz” diye konuştu.

ALBUM ADI ORGANİK FINDIK ALIM MERKEZİ, Fotograf Mustafa Kanca on 9/19/2012 (10 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA



 

ORGANİK FINDIK ALIM MERKEZİ Haberine Ait Etiketler

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz