ALAPLI HABERLERİ

ORGANİK TARIM DESTEKLERİ ÖDENİYOR

8 Nisan 2013
1.671 kez görüntülendi

ORGANİK TARIM DESTEKLERİ ÖDENİYOR

 

Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, Organik Tarım  ile uğraşan 886 çiftçi dekar başına 50 Lira destek parası alacağını bildirdi.

Türkoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Dünyada organik ürüne verilen önem her geçen gün arttığını, önümüzdeki yıllarda devletimizin organik ürün alımlarını destek vermeyi beklediklerini söyledi.

Organik tarım 2013 yılı destek başvurularının sona erdiğini dile getiren Türkoğlu, şunları söyledi;

“Organik tarım başvuruları sona erdi. Daha önce dekar başına 35 lira olan destek ödemeleri, 2013 yılı itibariyle 50 liraya çıkartıldı. Aynı zaman da mazot gübre desteği de dekar başı 10 lira olmuştur. 886 organik tarım yapan çiftçimizin işlemleri tamamlanarak destekten faydalanmaya hak kazanmıştır. Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma (ÇATAK) projesi de şuan da bakanlar kurulunda imzadadır. İnşallah onun yayınlanacağı tarihi de bekliyoruz. Çatak projesiyle çiftçi 150 lira gibi bir destek alacaktır. Böylece çatak projesi kapsamında olan bir çiftçinin 2013 yılında sadece organik tarımdan alacakları dekar başı 200 lira olacaktır. Organik tarım yapan çiftçilerimiz alacağı bu desteklerden ziyade çevresini kimyasallardan temizlemiş olacaktır. Havası, suyu ve toprağı temiz ürünün randımanı da yükselmesini sağlayarak ürünün standartlaştırmış olacaktır.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz