ALAPLI HABERLERİ

PATPAT ARAÇLARI TARIM DIŞINDA KULLANILMAYACAK

29 Ocak 2015
912 kez görüntülendi

PATPAT ARAÇLARI TARIM DIŞINDA KULLANILMAYACAK

Alaplı ilçesinde patpat olarak tabir edilen tarım araçlarına izin verilmiyor. Yapılan uygulamalarda durdurulan patpat sürücülerinin TC kimlik numaralarına ceza kesilirken, patpat’lar çekici ile gönderiliyor.


Alaplı ve bölgesinde, tarım aracı olarak kullanılması gerekirken insan taşımacılığında da kullanılan, halk arasında patpat olarak adlandırılan tarım araçlarını Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri sıkı takibe aldı.

Alaplı ve Ereğli’de jandarmanın sorumluluk bölgesinde 4627 pat pat bulunuyor.

Köylerden gelen patpat sahiplerini ilçe girişinde durduran ve haklarında işlem yaptıktan sonra patpatları çekici vasıtası ile evlerine gönderen İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, bu uygulamaya devam edecekleri öğrenildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro amir vekili Uğur Mazlum   şehir merkezine patpat tabir edilen tarım araçlarının girişinin yasak olduğunu, yasağa uymayan kişilere ceza kesildiğini söyledi.

Patpatların karayolunda trafiği tehlikeye düşürdüğünü kaydeden Mazlum “İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak, polis sınırları dahilinde  karayolunda tespit ettiğimiz patpatları durdurarak, ‘trafiği tehlikeye düşürmekten dolayı’ sürücünün TC kimlik numarasına cezai işlem uyguluyoruz. Patpatların hareket etmesine izin vermiyoruz. Patpatı ise bir çekici vasıtasıyla alınarak kişinin evine bırakılıyor. Bu tür tarım araçlarının karayolunda trafiği tehlikeye düşürmelerine bizler müsaade etmeyeceğiz. Alaplı şehir içine patpatların girmesi kesinlikle yasak.” diye konuştu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz