ALAPLI HABERLERİ

PATPAT İLE TAŞIMAYA DEVAM EDİLECEK

10 Ekim 2015
964 kez görüntülendi

PATPAT İLE TAŞIMAYA DEVAM EDİLECEK

Alaplı ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan taşımalı öğrenci servisi ihalesi öğrencileri mağdur etti.

 

Alaplı ilçesinde köylerde yapılan taşımalı eğitim ihalesinde servis sahipleri ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki fiyat anlaşmazlığı devam ediyor.

Öğrenci servisi sahipleri, Alaplı Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düşük fiyat verdiği iddiasıyla  yapılan 7 .ihaleye girmedi. İhalenin yapılamamasından dolayı okula gitmesi gereken öğrenciler ise aileleri tarafından kendi imkanları ile okula ulaşabiliyor.Köy okullarında öğrenciler otomobil veya patpat olarak adlandırılan tarım aracı ile getiriliyor.

Öğrenci velileri servislerin olmamasından dolayı çok büyük zorluk yaşadıklarını, çocuklarını her gün okula getiremeyeceklerini, servis sorunun bir an önce çözümlenmesini istediler. Öğrenci velileri, “Biz patpat denilen tarım aracı ile bazı arkadaşlarımız ise kendi özel araçlarıyla çocuklarımızı okula götürüp getirmek zorunda kalıyoruz. Biz bu sorunun çözülmesini istiyoruz .

Öğrenci velilerinden Yılmaz Özdemir  yetkililere seslenerek “Görüyorsunuz yağmur yağıyor,  yağmur yağışta öğrenciler açık araçlarla gelmek zorunda kalıyor. Devlet büyüklerimiz bize servis versin” şeklinde konuştu.  “Devlet bize neden sahip çıkmıyor? Çocuklarımız çaresiz durumda. Ne yapacağımızı bilmiyoruz.Milletvekillerine mesaj çektim .Geriye dönen bile olmadı. Bu taşımacılık konusu son iki yılda sorun olmaya başladı. Bu taşımacılık ihalesi kimden kaynaklanıyor. Bu sadece Alaplı’da var  . Tek sorun Alaplı’da mı? Çocuklarımız TEOG sınavına girecek.Devam etmeyen öğrenciler nasıl başarılı olacak.  Bu konuda yetkililerden bir an önce  servis sorununu çözmelerini istiyoruz” diye konuştu.

patpatlı

Yorumlar

  1. deniz dedi ki:

    nerede bu iktidar partisinin vekil adayları cami önlerinde insanları yalandan yere öpmeye gelince birinciliği kimseye kaptırmıyan vekil adayı nerde hala evlatlarımızın servisleri ninin ihalesini yapamayan bir akp iktidarıyla karşı karşyız akp nin millet vekillerine oy moy yok

Yorum Yaz