ALAPLI HABERLERİ

PEHLİVANLAR KIRKPINAR’A HAZIRLANIYOR

8 Şubat 2014
567 kez görüntülendi

PEHLİVANLAR KIRKPINAR’A HAZIRLANIYOR

 

Zonguldak  ve Sakarya’dan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine katılacak olan pehlivanlar, Alaplı’da hazırlıklarını sürdürüyor.

Alaplı Aktif Spor Kulübü Başkanı ve yağlı güreşçi Hüseyin Uğuz, açıklamada, Bu yaz yapılacak olan Tarihi Kırkpınar yağlı güreşlerine hazırlanmak için salon’da haftanın 7 günü çalıştıklarını söyledi.

Sakarya ve diğer İllerden gelen güreşçi arkadaşlar la bir araya gelerek antrenman yaptıklarını ifade eden Uğuz, şunları söyledi:

“Yağlı güreşçiler yaz aylarında Türkiye’nin birçok bölgesinde güreşlere katılır. Kış aylarında ise salonda ya da kamplarda yeni sezona hazırlanmak için çalışarak geçirir. Mart ya da Nisan ayında başlayacak olan Yağlı güreş sezonu öncesi Sakarya ve Kocaali’den gelen arkadaşlarımızla birlikte hazırlanıyoruz. Bizim için öncelikli olan Tarihi Kırkpınar Güreşleridir. Burada elde edeceğimiz dereceler bizim için daha büyük bir önemi vardır. Bu yıl 50 sporcuyla Tarihi Kırkpınar yağlı güreşlere katılacağız. Gecen yıl 8 arkadaşımız ilk sekize girerek büyük bir başarı elde ettiler. Bu yıl ise en az 2-3 tane madalya bekliyoruz. Şu an çalışmalarımız salonda devam ediyoruz. Kırkpınar yağlı güreşleri öncesi de Gümeli yaylarında kamp’a gireceğiz.”

Güreşçilerin antrenmanlarını izleyen Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Alaplı denince akla yağlı güreşleri geldiğini belirterek,”Yağlı güreşler bizim ata sporumuzdur. Çok yetenekli gençlerimiz var. İnşallah bu gençler Kırkpınar’da madalyalar kazanarak Alaplını ismini duyuracaklar. Gençlik Merkezi projemiz var. Projemiz onaylandı. Parası hazır.2014 yatırım programına alındı. Gençlerimizin daha güzel ortamlarda spor yapmalarını sağlayacağız. Özelikle güreşçilerimiz için güzel bir salonda olacak buradan milli takıma kadar çıkacak güreciler yetişecek” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz