ALAPLI HABERLERİ

PİRİ REİS HARİTALARI SERGİSİ AÇILDI

25 Haziran 2013
544 kez görüntülendi

PİRİ REİS HARİTALARI SERGİSİ AÇILDI

 

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri  kapsamında Liman Başkanlığı tarafından Ereğli’de ‘Piri Reis’ haritaları sergisi açıldı.

 

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ve Alaplı Belediye Başkanı Dr.Nevzat Çimenoğlu, Alemdar Gemisi yanında Liman Başkanlığı tarafından açılan Piri Reis Haritaları sergisine katıldı.

Serginin açılışını, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Kdz.Ereğli Liman Başkanı Ahmet Turgay Okur, Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Hasan Likoğlu ve AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır gerçekleştirdi.

Liman Başkanı Ahmet Turgay Okur, Türkiye’de ilk defa Liman Başkanlığının katkılarıyla Ereğli’de sergilenen haritaların 1 hafta boyunca halkın ziyaretine açık olacağını belirterek; “Unesco tarafından 2013 yılının Piri Reis yılı olarak ilan edilmesi münasebetiyle Liman Başkanlığımız olarak Ereğli’de ilk defa bu sergiyi açıyoruz. Piri Reis Haritaları sergisi ünlü denizci Piri Reis’i anma ve yaptığı eserleri anlama, denizcilik tarihimizi gelecek nesillerimize yansıtmak amacı taşımaktadır” dedi.

Okur, serginin açılışına katılanlara Piri Reis’in çizdiği haritaları dönemlerine göre tek tek anlattı.

AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır,  Ereğli halkının ünlü denizci Piri Reis’i anma ve eserlerini anlama noktasında Liman Başkanlığının verdiği bu hizmetten dolayı, Liman Başkanı Ahmet turgay Okur’u tebrik etti.

Çakır, tüm Ereğli halkını bu sergiyi gezmeye davet etti.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz