ALAPLI HABERLERİ

POLİSTEN GELEN MESAJ KURTARDI

31 Ağustos 2012
884 kez görüntülendi

POLİSTEN GELEN MESAJ KURTARDI

 

Alaplı İlçesinde bir vatandaş, telefonla arayarak kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcının tuzağından emniyetten gelen kısa mesaj sayesinde kurtuldu.

 Alaplı İlçesinde 10 yıldır boyacılık yapan Mustafa Gültekin,(45) inşaatta boya yaptığı sırada tanımadığı bir numaradan kendisini birinin aradığını ifade ederek şunları söyledi;  “İnşaat’ta boya yaptığım sırada tanımadığım bir numara beni aradı. Kendisinin emniyetten aradığını söyledi. Arkadan da telsiz sesi geliyordu. Birleri de konuşuyordu.

Bana 2 tane hesap numarası vererek herhangi bir bankaya gidip bu hesap numaralarına 2 Bin lira değerinde kontur yüklememi istedi. Yüklemediğiniz takdirde sizin adınıza çıkartılmış 10 adet cep telefon hattı olduğunu bunların sürekli dış ülkelerde görüşme yaptığını bu görüşmelerin kayıt altına alındığını savcılığa intikal edeceğini ceza evine gireceğinizi söylediler. Arkadan telsiz sesi geldiği için ben emniyetten aradıklarını sanarak korktum ve Bankaya giderek bankamatik sırasına girdim. Sıra bana geldiğinde verilen hesap numaralarına yükleme yapacağım sırada teflonuma cep mesajı geldi.

Mesajda ‘Hiçbir polis, savcı ve kamu görevlisi sizi arayarak para veya kontör talep etmez. Bu amaçla arandığınızda derhal telefonu kaparak 155 polis’i arayın’ okuyunca hesap aktarımını durdurarak hemen  Alaplı İlçe emniyet Müdürlüğüne gittim. Olayı anlattığımda bana polisler dolandırıcılar tarafından arandığımı bana ilettiler. Emniyetten gelen kısa mesajı okumasaydım dolandırıcılara 2 bin liralık kontur kaptıracaktım.” Dedi.

ALBUM ADI POLİS MESAJI DOLANDIRICIDAN KURTARDI, Fotograf Mustafa Kanca on 8/31/2012 (7 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


POLİSTEN GELEN MESAJ KURTARDI Haberine Ait Etiketler

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz