ALAPLI HABERLERİ

POSBIYIK CEBİNE, SEÇİM HARÇLIĞI İSTİYOR

17 Mayıs 2013
664 kez görüntülendi

POSBIYIK CEBİNE, SEÇİM HARÇLIĞI İSTİYOR

 

AK Parti Belediye Meclis Üyeleri Meclis toplantısını değerlendirdi.

 Yusuf Kalay, niye Posbıyık’a  ‘borçlanma yetkisi’ vermediklerini ‘O Ereğli’ye projeli bir hizmet için 8 milyon TL istemiyor, seçimlerde kullanacağı cebine harçlık istiyor’ şeklinde açıkladı.

 

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır da; “Dün hükümete borç vereyim diyen bir belediye başkanının nakit sıkıntısı olmamalı. Hani sen duayendin, aritmetik umurunda değildi, burun koparıyordun. O arsa ticari alandan hizmet alanına döndükten sonra kimin burnu nerde kaldı takdiri kamuoyunun’ diye konuştu.

 

Parti binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan AK parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, “Biraz geçmişe dönecek olursak önce emniyetin yanındaki arsa satışıyla ilgili sayın başkanın bir açıklaması olmuştu, demişti ki, buraya karışan, bizim işimize karışanı, burnunu sokanın burnunu kopartırım demişti. Dünkü mecliste bu yerin en son hizmet alanına döndükten sonra kimin burnunun nerde kaldığını kamuoyu takdir edecektir. Ondan sonra CHP’den istifa eden meclis üyelerinden sonra bir açıklaması daha olmuştu, demişti ki ben aritmetiği her türlü hallederim demişti. Bizim için aritmetik önemli değil diyerek meclis üyelerinin orada değerini düşürmeye çalışmıştı.  Çok da önemli değil ben istediğim kararı istediğim şekilde geçirtirim benim için aritmetik önemli değil demişti ama biz bu aritmetiği de görmüş olduk. Bende bir belen sanayi sitesinin esnafı olarak söylüyorum veya kışla sanayisinin farketmiyor, bugüne kadar 19 senedir görevde olup ta buralara en ufak hizmeti yapamayan bir belediyenin seçime az bir süre kala buraları öne çıkartarak bir kamuoyu oluşturmaya çalışması manidardır. Biz şunu söylüyoruz, eğer amacın gerçekten hizmetse getirin projeli teklifinizi bizde arkasında duralım. Ama illaki nakit para istiyor. 3-4 ay önce hükümete borç para vereyim diyen bir belediye başkanının nakit sıkıntısı olmamalı. Hani sen duayendin, aritmetik umurunda değildi, burun koparıyordun. O arsa ticari alandan hizmet alanına döndükten sonra kimin burnu nerde kaldı takdiri kamuoyunun.  Ya bundan önce söyledikleri yalan, yanlış, eksik , yada bundan sonra yapacakları” dedi.

 

ALPAGO, MECLİS TOPLANTISINI DEĞERLENDİRDİ

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Esra Alpago da, dün 2 gündem maddesiyle toplanan Meclis Olağanüstü toplantısını değerlendirerek şu görüşlere yer verdi; “Konuşmasına sevgi, barış, dostluk sözcükleriyle başlayan meclis başkanı, insanlar arasına fesat sokarak, düşmanlıklar yaratarak, kullandığı sözcükler ve kavramlarla hiç bağdaşmayacak bir tavır içerisindedir. Sevgi, Barış, Dostluk diye bağıracaksınız ama arkasından insanları dışarıda kavga ettireceksiniz. Kötülüklerle beslenmek bana göre çok acı bir yaşam şekli. Demek ki herkesin bu kavramlara bakış açıları çok farklı. Sayın meclis başkanı kürsüde çok büyük bir gaf gerçekleştirmiştir. Bu gaf kelimesi de artık moda oldu. Kendi gaf ünvanımı Posbıyık’a kaptırdığım için çok üzgünüm. Meclis başkanı kürsüden defalarca insanların yaptıkları işlerle, boylarıyla, bakış açılarıyla, mensubu olduğu partilerle dalga geçerek onları tiye almaya çalıştı. Kendi meclis üyesiyle ilgili söyledi bir söz üzerine o lafı söyleyen kişi ‘şerefsizdir’ dedi. Merak edenler için söylüyorum 16 Kasım 2012 tarihli bir yerel internet sitesinde Posbıyık’ın kendi Meclis Üyesi Cumhur Nalcı’ya ‘tenekeci’ dediği ortadadır. Şimdi kimin şerefli, kimin şerefsiz olduğunun yorumu kamuoyuna aittir” dedi.

 

8 MİLYON TL KREDİNİN PROJESİ BELLİ DEĞİL

Posbıyık’ın meclisten projeli bir iş için değil nakit sıkıntısını gidermek için kredi talebinde bulunduğunu anlatan Alpago; “Daha sonra gündemin 2. Maddesi olarak nakit yetersizliğinin giderilmesi için kredi kullanılması, öyle şu, bu proje için değil, nakit yetersizliğinin giderilmesi için kredi talebi oldu. Meclis başkanı konuşmasına başlarken, ard arda bazı projeler sıraladı. Bisiklet yolundan rögar kapağına kadar. Bunları alt alta maliyetlerini toplasanız 1-2 trilyon para yapıyor. Şimdi biz soruyoruz, 11 senedir bekleyen Belen Sanayi Sitesi, kışla Sanayi Sitesi asfalt döküm işi, deniz kenarına yapılan havuzdan daha mı önemsiz, kestaneciye yapılan piknik alanından daha mı önemsiz, bisiklet yolundan daha mı önemsiz, sürekli değiştirilerek yenilenen kaldırımlardan daha mı önemsiz ki hiç birinin aklına gelip de onların söylemiyle Belen ve Kışla sanayi sitesine 22 bin ton asfaltı 2013 bütçesine koyamamıştır. Çok deneyimli ve tecrübeli olan belediye ekibinin bunu nasıl atladığını bilemiyoruz heral de yine sehven hata yaptılar arkadaşlar. Şimdi sormak lazım, bu 8 trilyon parayla kaç tane proje yapacaksınız sayın Meclis Başkanı. Hangi projeyi yapacaksınız? 8 trilyon parayla yapmak istediğiniz reel projeler nedir. Ben asfalt dökümünden bahsetmiyorum, oraya çiçek, oraya böcek, kaldırım genişletecek, rögar kapağı alacak, bundan bahsetmiyorum.  8 trilyon kullanacakları proje nedir?  Kendisinin saydıkları bir proje değil, zaten belediyenin yapması gereken asli görevleridir.  Dün Meclise 8 trilyon, belediyenin nakit sıkıntısının giderilmesi için kredi talebiyle geldi ama sonra eveledi, geveledi yok şunu yapacağız, asfalt dökeceğiz dedi ve 8 trilyona kılıf uydurdu.  8 trilyona kılıf uyduramazsınız kendi komisyon raporunda da aynen şu yazıyor, ‘hesaplara Nakit aktarılması’ diyor. Kimseyi kandırmasın nakit kredi direk hesaba aktarılır, projelendirilmiş kredi proje hesabına aktarılmış. Belediye Başkanının 8 trilyon para için projelendirilmiş bir kredi talebi yok. Hangi projeye karşı bu 8 trilyonu istiyor, o belediyedeki nakit sıkıntısını çözmek için kendi hesabına para istiyor” dedi.

 

BELEN SANAYİ SİTESİ VE KIŞLA ESNAFINA ASFALT ÇAĞRISI

Bu bölgelere asfalt dökülmesi için AK Parti Meclis üyeleri olarak proje hazırlayabilecekleri çağrısı yapan Alpago; “Belen Sanayi sitesi ve kışladaki esnaf arkadaşlara buradan bir çağrı yapmak istiyoruz tüm AK Partili meclis üyeleri olarak. Gerçekten bu konuda samimiyseniz, kimsenin ekmeğine yağ bağ sürmek için değilse bu işler, 22 ton asfalta ihtiyacınız varsa bizde teknik adam çok kendileri bir proje hazırlar ve o 22 ton proje esaslı krediyi kendilerine temin ederiz” diye konuştu.

 

ÇAKIR: ARİTMETİK, DÜKKANA ZABITA GÖNDEREREK HALLEDİLMEZ

AK parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, Alpago’nun bu açıklamalarına ilavelerde bulunarak şunları söyledi; “Ereğli’de 20 senedir yapamadığı bir terminal için kredi talebinde bulundu. AK Parti’nin tüm Meclis üyeleri grubu buna destek vermiştir. Biz her zaman bunu söylüyoruz, sayın vekilimiz Ercan Candan’da buna Ankara düzeyinde yardımcı olmuştur.  Ereğli’ye yapılacak her yatırıma, nereye ne çivi çakmak istiyorsa biz kendisine destek vereceğiz. Ama işin adını koymak lazım. İşi siyasi hedef saptırma adına, parayı gizleme adına, başka yerlere değerlendirme adına açıklama yapmaya gerek yok. 7 trilyon terminale destek veren biz 8 trilyona da verirdik, Projelerin adını getir, projeni ortaya koy, nereye asfalt yada nereye ne proje yapacaksan ortaya koy destek olalım, bundan önce AK Parti’li meclis grubumuz destek vermiştir, kendisi ne diyordu ‘aritmetiği her türlü hallederim’ diyordu, buyur başkan, sen duayen başkandın, aritmetiği zabıtaları bazılarının dükkanına göndererek mi halledeceksin. Demek ki bundan önce hep böyle yapıyordun.  Bundan sonra buna izin vermeyeceğiz.”

 

KALAY: GERGİNLİĞİN SORUMLUSU BAY VE BAYAN POSBIYIKTIR

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kalay’da dün meclisten sonra yaşanan olaylardan bay ve bayan Posbıyık’ın sorumlu olduğunu belirterek; “Meclis toplantısı çok kalabalıktı. Bu bizi mutlu etti. Halkımızın meclisi takip etmesinden memnunluk duyduk.  İçerideki bazı hareketlerin, dışarıdaki gerginliği fitillemesi  bizi üzmüştür. Allah’a şükür bir çok arkadaşımız sağduyulu davranmıştır. Tepki vermemiştir, söylenen lafları sineye çekmiştir. Bundan dolayı daha büyük aşırı olaylar olmamıştır. Beni üzen bir Meclis başkanının meclis kürsüsünden ifade etmekte zorlandığım ‘şerefsiz’ cümlesini kullanması, hemen meclis toplantısından çıkarken bu kentten milletvekili adayı olmuş, Kent konseyi Kadın Kolları Başkanı ve Meclis Başkanının eşi Neriman Posbıyık’ın da yine Belediye Meclis Üyesi ki kendi partisinden sayın Fevzi Ekşi arkadaşımıza ‘şerefsizler’ ifadesini kullanması dışarıdaki gerginliğin fitilini ateşlemiştir. Gerginliğin sorumlusu bay ve bayan Posbıyıktır. Bizlerin ve arkadaşlarımızın sağ duyusuyla ufak tefek itiş kakışmalarla olaylar bitmiştir. Biz Mecliste bir gerginlik yaratmıyoruz. Biz mecliste görevimizi addediyoruz. Bizim görevimiz Ereğli halkına hizmet etmektir” dedi.

 

POSBIYIK 8 MİLYON TL SEÇİM HARÇLIĞI İSTİYOR

Kalay, Halil Posbıyık’ın projeli bir hizmet için değil, seçim harçlığı için 8 milyon kredi istediğini belirterek; “Halil posbıyık, 18 yıldan beri belediye başkanıdır, Kdz.Ereğli’de 130 yıllık bir belediyedir.  Her mayıs aylarında bir asfalt programı yapılır. Ki biz bu sene fen işlerine 30 milyon TL bütçe ayırdık. Belediye meclis üyeliği dönemimde ben hiç tanık olmadım böyle bir para için ortalığı aya kaldırmak, bağırmak, çağırmak. Bunun altında başka bir şey olduğunu biz hep söyledik. Fakat sanayideki esnafımız olsun, muhtarlarımız olsun doğruları gizleyerek tabiri tam söyleyeyim yalan söyleyerek kişileri kışkırtmak, sanki AK Parti Belediye Meclis Üyeleri veya bu uygulamaların yanlış olduğuna kanaat getirip CHP’den istifa eden Bağımsız Meclis Üyelerini hedef göstermek noktasında, sanki biz hizmetleri engelliyoruz şekline getirmesi doğru değildir. Kafaların arkasındakini biliyoruz. Seçime çok kısa bir süre kalmış, O Ereğli’ye projeli bir hizmet için 8 milyon TL istemiyor, seçimlerde kullanacağı cebine harçlık istiyor. Çocuğa şeker parası verirsin koşar hemen bakkala şeker alır ya, Halil Posbıyık’ta 8 trilyon cebine seçim harçlığı istiyor” dedi.

Meclis Üyeleri, daha sonra habercilerin sorularını yanıtladı. ‘CHP’den ayrılan bağımsızların bir bölümünün ak partiye geçeceği doğrumu?’ şeklindeki bir soruya AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, şu cevabı verdi; “Zaman zaman bunu açıklıyoruz. Bizim CHP’den istifa eden Belediye Meclis üyesi abilerimiz, arkadaşlarımızla hiçbir zaman bize katılın diye bir talebimiz olmamıştır. İnsanlar kendi partilerinde ilçe ve belediye başkanıyla fikir ayrılığına düştüğünden dolayı bu partiden istifa etmişlerdir. Hatta Abdülkadir Sözer abimiz geçen şunu söyledi, ‘AK Partiyi bana teklif etmelerini bile kendime hakaret sayarım’ diyor. ‘Çünkü ben 40 yıllık solcuyum’ diyor. Bizim söylediğimiz Ereğli menfaati adına ortak hareket edebiliyorsak, çünkü bu insanların Ereğli’de yatırımları var, bu insanların Ereğli’ye sevdaları var. Bu insanlar Ereğli’de 70 yaşında değiller, yani yarın bırakıp gidecek insanlar değiller. O yüzden doğru gördüklerini işte emniyetin yanındaki arsanın satışı konusunda olduğu gibi , borçlanmayla alakalı ortak bir noktada buluşabiliyoruz. Tüm mesele budur. Biz sadece ideolojik teslimiyetten yana değiliz, sorguluyoruz. Ereğli’nin menfaati adına herşey de meclisin yanındayız, yapılacak yanlışta da belediyenin karşısındayız” dedi.

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kalay da, ‘Meclisi kilitleme niyetinde misiniz, Ereğli’ye yapılması gereken hizmetlerde varken?’ şeklindeki bir soruya, ‘Meclisten karar çıkartmaktan kolay bir şey yok. Mesela dünkü 2 gündem maddeli mecliste 1. Madde oy birliğiyle yıldırım hızıyla geçti. Niye, tamamı Ereğli’nin menfaatine olan bir konuydu. Doğru olan bütün yatırım ve projeler meclisten yıldırım hızıyla geçer, bunun yanında oluruz. Hizmet noktasında bütün meclis üyeleri sağduyuludur. Niye hayır dedik bugüne kadar, yüztane evetin içinde 2 tane hayırımız vardır. Oda yanlış projelerdir. Bizim kilitleme kastımız olsaydı birinci maddede de kilitlerdik. Biz kuru kuru çarşı her şeye karşı havasında değiliz. Bizim hayır dediklerimizin bir çoğunda da dava açılmış ve davalar belli bir noktaya gelmiştir. Haziran ayında Bağımsız meclis üyeleriyle beraber önerge vereceğiz. Samimiyet testi yapacağız. Nedir vereceğimiz önerge, proje bazında atıyorum 30 ton asfalt alınması. Buyrun bu kadar samimiyseler biz önergemizi vereceğiz. Samimiyseler onaylayacaklar bizde iller bankasına gideceğiz kredi alacağız. Bakalım, Belen sanayi kışla sanayi sitesi için asfalt dökümü için bu kadar samimiler mi Haziran meclisinde göreceğiz. Burası çok önemli proje bazında oldumu bunu ancak oraya harcarsın. Asfaltsa sorunumuz ihtiyacımız, iller bankasından asfalt için paramızı isteriz. Ama biz çok iyi biliyoruz ki adı gündemdeki adı nakit yetersizliği olduğu için bu para cebe konan şeker parasıdır, çikolata parası, seçim parasıdır. Biz buna karşıyız” diye cevap verdi.

Belediye Meclis Üyesi Mustafa Kumaş’da cevaba bir eklemede bulunarak; “ Biz meclisi kitlemek değil, Ereğli’nin önünü açmak istiyoruz. Şuna dikkat edilmelidir, bizim Ereğli’nin menfaatine olan bir çok önergemiz Halil bey ve Meclis üyeleri tarafından red edilerek gündeme alınmamıştır. Kitleme değil, önünü açma hedefindeyiz ama karşı taraftakiler bir bahane bulup nasıl engelleriz, ama biz birşeyi başarırsak da nasıl sahiplenirizin peşindeler” dedi.

Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kalay, toplantının sonunda habercilere; “Belediye şuanda iyi yönetilmiyor , personel maaşlarını alamayacak duruma gelecek ve şuanda müteahhitler hakkedişlerini alamıyorlar. Festival geçinceye kadar da kimseye ruhsat verilmiyor. Akçesi olan ruhsat alıyor” şeklinde bir açıklamada bulundu.

Meclis gündemi değerlendirme toplantısında AK Parti’nin Belediye Meclis Üyeleri Eyüp Karaarslan, Mustafa Kalkan, Yusuf Kalay, Esra Alpago ve Mustafa Kumaş hazır bulundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz