ALAPLI HABERLERİ

Proje yarışması birincisi Valiyi ziyaret etti

17 Haziran 2012
572 kez görüntülendi

Proje yarışması birincisi Valiyi ziyaret etti
TUBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği çerçevesinde “Bu Benim Eserim” projesi kapsamında Türkiye genelinde yapılan yarışmada “Peygamberdevesi ile El Ele Yaşasın Doğal Mücadele” çalışması ile Alaplı Ahmet Zeki Atalay İlköğretim Okulu öğrencisi Cem Çınar Er Türkiye biricisi olduğu belirtildi.
Ahmet Zeki Atalay İlköğretim Okulu Müdürü Nusret Akdeniz, Türkiye Birincisi olan Cem Çınar Er ve beraberindekiler Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek’i ziyaret etti.
Ziyarette konuşma yapan Ahmet Zeki Atalay İlköğretim Okulu Müdürü Nusret Akdeniz, “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilköğretim okulları öğrencileri arasında düzenlenen matematik ve fen bilgisi alanında ‘Bu Benim Eseri’ proje yarışmasına Zonguldak adına, okulumuz adına Türkiye finallerine katıldık. Öncelikle Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği bu proje yarışması çok faydalı. Yeni icatlar, yeni gelecek için çok yararlı olacak. Okulumuzda proje sahibi Cem Çınar Er, Danışman Öğretmenimiz Engin Ergün çok yoğun bir çalışma içinde bulundular. Aile ve okul olarak da biz her konuda destek verdik. Kendilerine bu başarıdan dolayı tebrik ediyorum. Biz Türkiye finallerinde okul olarak ilçemizi, okulumuzu ve ilimizi başarıyla temsil ettiğimiz için çok mutluyuz. Bu başarının inşallah Zonguldak genelinde de yayılmasını arzu ediyoruz” dedi.
Ardından konuşma yapan Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, “Bu başarı bizi mutlu etti, sevindirdi. Bu projeyle Türkiye’de birinci oldu, derece aldı. Zaten en baştan bizim birincimizdi. Desteğimiz bundan sonra proje yapan tüm öğretmenlere, onların yetiştirdiği öğrencilere desteğimiz olacak. Bu konuda özellikle il koordinasyonumuz Celil Bey’e çok teşekkür ediyorum. Özellikle ailesine, öğretmenlerine ve okul müdürüne teşekkür ediyoruz. İnşallah ileride daha büyük projelere imza atar ve ülkemizi iyi yerlerde temsil eder. Gönlünden ne geçiyorsa onun olmasını istiyoruz. Elimizden gelen tüm desteği vermeye hazırız” diye konuştu.
Daha sonra konuşma yapan Zonguldak Milli Eğitim Şube Müdürü Celil Demirci ise “’Bu Benim Eserim’ proje çalışmasının 7. final sergisini tamamlamış olduk. Bölge sergisine ilimizden 14 proje katıldı. Bu 14 proje arasından Alaplı Ahmet Zeki Atalay İlköğretim Okulu öğrencimizin ve öğretmenimizin hazırlamış olduğu peygamberdevesi ile projesi çok güzel ve günceli ifade eden bir projeydi. Bu proje ilimizi final sergisinde en iyi şekilde etti. Öğrencimizi kutluyoruz ve kendisine teşekkür ediyoruz. Dileğimiz önümüzdeki yıllarda diğer okullarımızın da proje çalışmasını önemseyerek okullarını en iyi şekilde temsil etmelerini diliyoruz” şeklinde konuştu.
Daha sonra Alaplı Ahmet Zeki Atalay İlköğretim Okulu öğrencisi Cem Çınar Er, okul müdürü ve öğretmenleri Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız’ı makamında ziyaret etti.
Alaplı Ahmet Zeki Atalay İlköğretim Okulu öğrencisi Cem Çınar Er, okul müdürü ve öğretmenleri Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız’ı makamında ziyaret ederek, proje ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, “Birincilik kazanmasından öte yapılan çalışması da anlamlı. Öğrencimizi bu başarısından dolayı tebrik ediyoruz. Gencimizi bu işe teşvik etme, çalışmalarında yardımcı olma, bu başarıya imza atmalarından dolayı da öğretmenlerine, okul müdürüne ve milli eğitim camiasına ve ailesine teşekkür ediyorum. Bizimde göğsümüzü kabarttı” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz