ALAPLI HABERLERİ

PROTOKOL TEKERLEKLİ SANDALYEYE OTURDU

4 Aralık 2015
719 kez görüntülendi

PROTOKOL  TEKERLEKLİ SANDALYEYE OTURDU

Alaplı ilçesinde engelliler için düzenlenen tekerlekli sandalye dağıtım töreninde AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ve protokol üyeleri tekerlekli sandalyelerde oturdu.

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca Anadolu Engeliler Derneği Alaplı Şubesi’ne bağışlanan 20 tekerlekli sandalyenin ihtiyaç sahiplerine dağıtılması amacıyla Alaplı Belediyesi Kültür Salonu’nda tören düzenlendi. Törende AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ve İlçe Müftüsü Mehmet Bektaş ile sivil toplum kuruluşlarını temsilcileri, koltuk yerine engellilere dağıtılacak tekerlekli sandalyelere oturdu.

Anadolu Engelliler Derneği Başkanı İsmail Korkut, yaptığı konuşmada çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından bağışlanan tekerlekli sandalyeleri 20 engelliye teslim etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. İlçede yaklaşık bin civarında engelli yaşadığını anlatan Korkut, “Öncelikle bizi bu gecemizde bizleri yalnız bırakmayan Alaplı halkına sonsuz teşekkür ediyoruz. Törenimizde ortopedik engellilerimizin kullandığı tekerlekli sandalyelere protokolümüzü oturtmak istedik. Onlar da kabul ettiler. Amacımız, engellilerin tekerlekli sandalyede yaşadığı duygu ve hissi protokol üyelerine yaşatmaktı. Bizler ilçemizde Dernek olarak 2008 yılından bu yana çalışmalarımıza devam ediyoruz. 2 bin kişinin eğitim aldığı çok güzel bir projeyi geçen yıl gerçekleştirdik. Devletimiz engellilere yönelik çok güzel çalışmalar yaptı. Tabi bunun yanında gerçekleşmesini beklediğimiz projeler de var, bunları da en kısa sürede hayata geçireceklerine inanıyoruz” dedi.

Çaturoğlu ise, “Her 8 kişiden bir kişi engelli. Kimin başına ne geleceği belli olmaz, her an herkesin başına bir kaza gelebilir ve engelli haline gelebilir. Sadece Engelliler Haftası’nda değil bizim 365 gün empati yapmamız lazım. Onları kendi yerimize, kendimizi de onların yerine koyup ona göre değişik bir gözle bakarak bakış acımızı değiştirmemiz lazım. Bu anlamda engellileri anlamak, empati yapmak hepimize düşen görevdir” diye konuştu.

Protokol üyeleri, daha sonra oturdukları tekerlekli sandalyeleri ihtiyaç sahibi engellilere teslim etti. Konuşmaların ardından Kuzey Bakım Merkezi engelli grubu halk oyunları gösterisi sundu. Programda şair Dursun Ali Erzincanlı seslendirdiği kaside ve naatlarıyla unutulmaz anlar yaşattı.

protokol

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz