ALAPLI HABERLERİ

RABİA ALAPLI’NIN GURURU OLDU

23 Haziran 2014
1.262 kez görüntülendi

RABİA ALAPLI’NIN  GURURU OLDU

Alaplı Belediyesi önceki dönem belediye Meclis Üyesi Mehmet Yaman’ın kızı Medipol Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi öğrencisi Rabia Yaman, bölüm birincisi olarak Alaplı’nın gururu oldu.


Medipol Üniversitesi ilk mezuniyet töreni Milli Eğitim Bakanı Nabip Avcı’nın da aralarında bulunduğu yaklaşık 2 bin 500 kişinin katılımı ile Sütlüce’deki Haliç Kongre Merkezinde yapıldı. Törende konuşan Bakan Avcı, böyle güzel ve mutlu bir günde kendisini davet eden üniversite yönetimine teşekkür etti.
Avcı, üniversiteyi bitirmenin, mezun olmanın çok güzel olduğuna işaret ederek, ancak seçkin bir üniversitenin ilk mezunu olmanın çok daha güzel bir duygu olduğunu düşündüğünü kaydetti.
Mezun olan tüm öğrencileri tebrik eden Avcı, “Anneleri, babaları özellikle tebrik ediyorum. Bugün onlar da bugüne kadar yaptıkları nice fedakarlığın boşa gitmediğini sevinç içinde gördüler. Onlara çok teşekkür ediyoruz ve kutluyoruz” dedi.
Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sebahattin Aydın da ailelerin eğitimin vazgeçilmezliğine inandığını, evlatlarının bilgi ve eğitimle donanmış şekilde iyi bir meslek sahibi olmaları için seferber olduğunu kaydetti.
Mezuniyet töreninde konuşan Alaplı Belediyesi önceki dönem belediye Meclis Üyesi Mehmet Yaman’ın kızı Medipol Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Bölüm Birincisi Rabia Yaman da hem hocalarına hem de ailelerine teşekkür etti.
Medipol Üniversitesili olmaktan gurur duyduğunu belirten Rabia Yaman,” Özellikle bir Medipollü olarak gurur duyuyor ve sizlere hitap etmekten arkadaşlarım adına da büyük bir sevinç duyuyorum.Biz Medipol’lüleri bu mezuniyet törenimizde yalnız bırakmadığınız için sizlere şahsım ve arkadaşlarım adına şükranlarımı sunuyorum. Mezuniyet Törenimize Hoşgeldiniz. Bizler için ilk adım heyecandı, umutlu gelecekti, biraz belirsizlik, acemilikti. şimdi ise yerini geleceğe açılan ilk kapıdan umutla, başarıyla, deneyimlerle girmeye bıraktı. Üniversitemiz Medipole ilk başladığımda sadece bir üniversiteye girdiğimi sanmıştım.Ancak kocaman bir ailenin içinde bizleri ileri medeniyetler düzeyine çıkartmaya ve o günlere hazırlamak, bizleri iyi birer vatandaş, milletine ve insanlığa yararlı bireyler yetiştirmek için kendilerinden çok şeyler öğrendiğimiz bir eğitim ve öğretim kadrosunun içinde kendimi buldum.Medipol Üniversitesi bizlerin ikinci bir ailesi oldu. İyi bir akademik kadro ile eğitimimize devam ederken “ akademik araştırma nedir?” sorusuyla başlayıp, akademik araştırma yapan bir topluluk haline geldik.Akademik anlamda kendimizi geliştirmek için Üniversitemiz Medipol’ün büyük destekleriyle düzenlenmiş olan kongre, sempozyumlara dört sene boyunca katılma imkanı bulduk. Okula başladığımız ilk gün bölüm başkanımızın bizi akademik alanda ilerlememiz için yaptığı konuşma sırasında “master nedir? nasıl yapılır?” sorusuna cevap ararken Üniversitemiz Medipol’ün Türkiye’de bir ilk olan bütünleşik yüksek lisans programına dahil olma imkanı bulduk” dedi.

Medipol Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Sabahattin Aydın, Rektör yardımcısı Prof.Dr.Ömer Ceran ve tüm üniversite hocalarına teşekkür eden Rabia Yaman, “Yüksek lisans programına, lisans eğitimimizi sürdürmeye devam ederken bizi onurlandıran ve gururlandıran değerli vakitlerini bize ayırarak yoğun programları içerisinde iyi bir eğitim almamız için her türlü fedakarlığı gösteren Başta Sayın Rektörümüz Prof.Dr.Sabahattin Aydın ve Rektör yardımcımız Prof.Dr.Ömer Ceran’dan ders alma fırsatı bulduk.Kendilerine şükranlarımı sunuyorum.Ayrıca Üniversitemizin tüm eğitim kadrolarındaki Hocalarımıza da şükranlarımı sunuyorum.Kanaatimçe ülkemizin hiçbir üniversitesinde Rektör,Rektör Yardımcısı,Üniversite Hocalarıyla bu denli samimi,içten özveriyle birbirine yardımcı olan başka bir üniversite örneği olacağını zannetmiyorum.Bunu da buradan gururla haykırıyorum. Ben bugün burada Medipol Üniversitesinin bir mezunu olarak değil, Medipol Eğitim ve Sağlık grubu ailesinin bir üyesi olarak konuşma yapmaktayım.Evet şaşırmış olabilirsiniz ben aynı zamanda Medipol Hastanesi Kalp,Damar Cerrahisi Yoğun bakımda çalışmaktayım. Teorik eğitimimize devam ederken Medipol Üniversitemizin en son teknolojiyle donatılmış ve Türkiye’nin en büyük özel üniversite hastanesinin deneyimli kadrosuyla birlikte pratik yapma fırsatını da bulduk.Bizlere bu imkanı sağlayan Medipol Üniversitesi ailesine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Okul arkadaşlarına da seslenen Rabia Yaman,”Değerli arkadaşlarım;bizler kendi tarihimizi ve öz benliğimizi iyi bilen ülke ve dünya olaylarına karşı duyarlı yaklaşmayı becerebilen ,okulumuzun bizlere öğrettiklerini iyi özümsediğimiz müddetçe mesleğimizin zorluklarını en iyi şekilde göğüsleyeceğimize inancım tamdır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Hedeflerimizi iyi koyacağız. Rüzgar doğudan da, batıdan da, güneyden de kuzeyden de esebilir; geminin rotasını yelken ve yelkeni ayarlayan belirler .Yelkenleri biz ayarlayacağız, rüzgarın esiri olmayacağız. İşin iyisini değil, en iyisini yapacağız. En iyi iş en çok katma değer yaratan iştir. Değer oluşturacağız. Sözlerime son verirken, beni dinlediğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Hoşça kal Medipol Üniversitem,hoşcakal sevgili arkadaşlarım, hoşça kalın bütün dostlarım” diye konuştu.
Konuşmaların ardından diploma ve meslek yeminine geçildi. Okul bölüm birincilerine diplomaları takdim edildi. Medipol Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi öğrencisi Rabia Yaman bölüm birinciliği belgesini Medipol Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Sabahattin Aydın’ın elinden aldı. Birincilik sevincini ise babası Alaplı Belediyesi önceki dönem belediye Meclis Üyesi Mehmet Yaman ve annesi Nazmiye Yamanla paylaştı.

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ RABİA YAMAN MEZUNIYET KONUŞMA paylaşan: Mehmet_Yaman_86

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz