ALAPLI HABERLERİ

RECEP OCAK’TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

22 Kasım 2015
835 kez görüntülendi

RECEP OCAK’TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Recep Ocak, ilçeye eğitim Fakültesi kazandırılması için şartsız her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.


Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak, yaptığı açıklamada Alaplı OSB, Islah OSB ve ALPORT liman projelerini 2017 yılı ortalarına kadar tamamlamayı hedeflediklerini ifade etti. Projeleri tamamlarken bölge milletvekillerinden de destek beklediklerini belirten Ocak, şunları söyledi:
“Alaplı OSB projesi Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığındaki komisyondan geçtiği geçtiğimiz günlerde bize bildirildi. Bundan sonra yasal prosedür gereği 1 aylık askı süreci var.Askı süreci bittikten sonrada hedefimiz Mayıs yada, Haziran aylarındaki 2016 yılı altyapı programına aldırmak istiyoruz. İnşallah ondan sonraki hedefimizde 2016 yılı sonuna doğru OSB alanında temel atarak parsel satışlarına başlamak istiyoruz. Bu süreçten sonra işlerimiz belirli bir kademe içinde yürüyecektir. İşin en zor kısmını atlattık. Yıl sonu itibariyle buraya yatırımcılara açacağız. Alaplı ıslah OSB için çalışmalarımız ise devam ediyor. Bazı küçük sorunlarımız var. ZonguldakMilletvekillerimizin desteğini de alarak bu sorunları da aşarak yatırımcıya bu alanlara en kısa sürede aşmak istiyoruz. ALPORT liman projesi ile ilgi çalışmalarımız devam ediyor. Filyos Liman projesi artık son aşamaya geldi. Alaplı ALPORT liman projesini de önünün açılması gerektiğini düşünüyorum. 2017 yılı ortalarına kadar bu tüm projeleri mutlaka tamamlayarak başarı elde edeceğimizi düşünüyoruz. Bizim işimiz İlçemizin ekonomisine yön vererek iş dünyasına istihdam yaratarak işsizliğe çözüm bulmaktır. Bunun için Oda olarak var gücümüzle çalışıyoruz.”
“ALAPLI’YA FAKÜLTE MUTLAKA KAZANDIRILMALI”
İlçemizde bir eğitim fakültesi kazandırılacaksa TSO olarak şartsız desteğe vermeye hazır olduklarını belirten Ocak, “Kdz. Ereğli’deki Hastane alanının kampüs alanına çevrilmesinden sonra bizde Alaplı olarak artık fakülteye hazır olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Ticaret ve Sanayi odası olarak kamuoyuna şunu söylemek istiyorum. Bu süreçte İlçemizde bir eğitim fakültesi kazandırılacaksa TSO olarak şartsız desteğe vermeye hazırız. Geçtiğimiz günlerde basında Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Yavuz’un fakülte ile yaptığı açıklama ile ilgi bizlerde takipçisi olacağız. Ayrıca ön planda destekçisi olmak istiyoruz. İnşallah bu konuyla ilgi çalışmalara hız vermek istiyoruz. Artık İlçemizdeki Yüksek okulun hem sayısal olarak belli bir yere geldiğini bundan sonraki sürecin artık fakülteyle devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunun içinde ben şöyle bir fikir vermek istiyorum. Gerek MYO kampüs alanındaki sıkışıklık, gerekse arsa alanının olmaması veya olan arsalarında çok yüksek fiyatlarla üniversite satılmasıyla ilgili ile ilgi çalışmalar olmuştu. Buda beni üzüyor İlçedeki eğitim kalitesini ve öğrenci sayısına artması doğal olarak ta TSO olarak bizim İlçe ekonomisindeki esnafımızın ticaretini gelişmesini sağlayacaktır. Hem de ilçenin sosyolojik yapısını değiştirecektir. Öğrenciler bulunduğu yere çok büyük katma değer sağlar. Eğer Alaplı’ya bir fakülte yapılırsa İlçemizin çehresini gelişmesinin ve büyümesine büyük önem kazandırır. Bu konu hakkında değerli milletvekillerimizle büyük bir toplantı yapmak istiyoruz“ şeklinde konuştu.

ocakkk

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz