ALAPLI HABERLERİ

RESSAM AYDIN YILMAZ FİGÜRATİF RESİM ÇALIŞMAYA BAŞLADI

22 Mayıs 2019
947 kez görüntülendi

RESSAM AYDIN YILMAZ FİGÜRATİF RESİM ÇALIŞMAYA BAŞLADI

Ressam Aydın Yılmaz figüratif resim çalışmalarına da başladı.

İlkokul yıllarında resim yapma, karikatür çizme ve güzel yazı yazma merakı olan emekli öğretmen Aydın Yılmaz , yöresel olarak yaptığı Alaplı ve Ereğli tabloları ile ilçenin ve bölgenin tanıtımında büyük rol oynuyor. Resim yapmaya ilkokul yıllarında başladığını belirten Yılmaz, resim yapmanın haricinde şiir yazmayı sevdiğini söyledi. Şimdiye kadar birçok plaket ve teşekkür belgesi aldığını söyleyen Yılmaz, Alaplı ve Ereğli’nin 1950 yıllarındaki durumlarını gösteren tablolar yaptığını ve bunları zaman zaman sergilediğini söyledi.

Son zamanlarda figüratif resim çalışmalarına başladığını ifade eden Aydın Yılmaz  Yörük kızı tablosunu geçen hafta  Ereğli Osman Zeki Oral  Sergi salonunda sergiledi.

Alaplı Rampalı çarşıda Resim atölyesinde çalışmalarına devam eden Yılmaz resim yapma benim için vazgeçilmez bir tutku  evde ve atölyemde  tablolar yapmaya devam ediyorum dedi

Figüratif Nedir

 

  • Figüratif (resim ve heykelde) soyut sanata karşıt olarak, dış gerçeğin olduğu gibi ve ayrıntılarıyla tanıtlanmasını amaçlayan sanat görüşü.
  • Resim ve heykel sanatlarında, insan, hayvan ve doğa gibi yalnızca gerçek varlık ve nesnelere gönderme yapan betileri kullanan sanat anlayışı.

 

 

yörük kızı

yörük kızı1

RESSAM AYDIN YILMAZ FİGÜRATİF RESİM ÇALIŞMAYA BAŞLADI Haberine Ait Etiketler

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz