ALAPLI HABERLERİ

SAĞLIK SEN’DEN PROTESTO EYLEMİ

25 Şubat 2015
720 kez görüntülendi

SAĞLIK SEN’DEN PROTESTO EYLEMİ

Alaplı ilçesinde Sağlık-Sen’ e bağlı sağlık çalışanları ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması ve yıpranma payı haklarının verilmesi istendi.

Konuyla ilgili olarak Alaplı Devlet Hastanesi önünde açıklama yapan Sağlık Sen Alaplı Şube Başkanı Deniz Karakuş ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmaması, yıpranma payı ve Lisans tamamlama konularının sağlık çalışanlarının en önemli sorunlarından olduğunu savundu. Karakuş konuşmasında, “13 Mayıs 2014 tarihinde Büyük Türkiye buluşmasında O dönemin Başbakanımız olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan Lisans tamamlama, kreş ve yıpranma payı hususunda söz vermiştir. Bir meslek grubuna yönelik lisans tamamlama özel yasasını çıkmasına Sağlık-Sen sağlamıştır. Yine yıpranma payı konusunda çalıştay yapılmış, 2015 yılında hayata geçmesi hususunda da gerekli tedbir ve takip yapmaktayız. Ayrıca sağlıkçıların en önemli sorunu olan ek ödemenin emekliye yansıtılmaması personeli geleceğe endişe ile bakması neden olmaktadır. Emekli maaşlarında büyük mağduriyet yaşanmaktadır. Genel başkanımızın dediği gibi 2015 yılı ek önemenin emekliye yansıtılma yılı olacaktır. İnşallah bunu başaracağız.” dedi.

Karakuş şöyle devam etti.Kreş konusunda kreş bulunmayan  sağlık kuruluşlarına sağlık bakanlığın yayınladığı genelge ile kreş açılması talimatı verilmiştir. Bizde bölgemizde lokalde kreş açılmasının takipçisi olacağız.

Maalesef son günlerde ülke gündemine düşen hepimizin vicdanlarını derinden yaralayan hadiseler yaşanmıştır.

Özgecen Arslan ve Fırat Yılmaz’ın hayatları şu saydıklarımızdan daha da önemlidir. Ahlak yoksunu bir caninin, insan sıfatı taşıyan bir yaratığın, sadece evine gitmekte olan gencecik bir kızı katletmesi, toplumda ahlakın hala istenilen seviyede olmadığının göstergesidir. Mu menfur olayı lanetliyoruz.

Daha Özgecan’ın acısı bitmeden Ege üniversitesinde Fırat kardeşimizin şehadet haberini aldık. Vatan millet sevdalısı insanların göz göre göre yok oluşunu kabul edemiyoruz. Özgecan ve Fırat bizim kardeşimizdir Onlar bizim oğlumuz ve kızımızdır. her iki kardeşimize Allah’tan rahmet yakınlarına sabırlar diliyoruz. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.

 

Yorumlar

  1. ÖZGECAN -FIRAT dedi ki:

    Deniz başkan adamsın vesselam…..

Yorum Yaz