ALAPLI HABERLERİ

SAĞLIKLI UYKU İÇİN ELİŞİ YORGAN

6 Kasım 2012
1.671 kez görüntülendi

SAĞLIKLI  UYKU İÇİN ELİŞİ YORGAN

Alaplı İlçesinde 20 yıldır yorgancılık yapan Zafer Avcı, sağlık yönünden el işi yorgan ve yastıkların daha çok ilgi gördüğünü söyledi.

Avcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bir zamanlar evlenecek kızların çeyizlerinde önemli yer tutan, rengarenk kumaşlar ve bin bir emekle işlenerek dikilen yorganlar artık günümüzde yok olmaya başladığını söyledi.

Vatandaşların sağlıklı bir uyku için el işi yorgan ve yastıkları tercih ettiğini ifade eden Avcı, şunları söyledi;

“Alaplı’da 20 yıldır dedelerimden kalan yorgancılık mesleğini sürdürmeye çalışıyorum. İlçemizde benden başka yorgancılık yapan kimse kalmadı. Hazır satılan fabrika ürün yorganlar ve yastıklar çıktıktan sonra bizim işlerimizde düşmeye başladı. Gelinlik kızların çeyizlerinin vazgeçilmezi olan el yapımı yün ve pamuk yorganlar ne yazık ki değişen ve gelişen teknoloji karşısında yenik düştü. Genelde insanlarımız sağlık yönünden el yapımı yorganları daha çok tercih ediyor. Günümüzde sıkça kullanılan elyaf yorganların kanserojen riskinin daha fazla olduğu belirtiliyor. El yapımı yorganlarda doğal yün ve pamuk kullanıldığımız için vatandaşlar daha çok sağlık yönünden tercih ediyor. Yorgancılık mesleğini sürdürecek yetiştirebileceğim çırak bulamıyorum. Bu iş bir sanat bu sanatı herkesin öğrenmesini isterim.”


ALBUM ADI SAĞLIKLI UYKU İÇİN EL İŞİ YORGAN, Fotograf Mustafa Kanca on 11/06/2012 (12 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz