ALAPLI HABERLERİ

SAHİPSİZ HAYVANLARA BAKIYOR

21 Nisan 2014
937 kez görüntülendi

SAHİPSİZ HAYVANLARA BAKIYOR

Ereğli ilçesinde emekliye ayrılarak köye yerleşen hayvansever işçi, yaşamını yüzlerce sokak köpeğine bakarak sürdürüyor.

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’ndan emekliye ayrılarak Kızılca köyüne yerleşen Cengiz Cevikel (45), yüzlerce sokak köpeğinin bakımını üstlendi.

Cevikel, yaptığı açıklamada, şehirdekievini terk ederek ormanlık alana yerleştiğini, doğayla iç içe yaşamayı çok sevdiğini söyledi.

Evine en yakın komşusunun 2 kilometre uzakta olduğunu anlatan Cevikel, “Yanımda 50-60 sokak köpeği var. Yemek saatinde bu sayı 100’ü geçiyor. Köpeklerin yanı sıra burada sahipleri tarafından terk edilmiş eşek ve kediler de var. Nerede ihtiyaç sahibi hayvan varsa yanımda” diye konuştu.

Cevikel, hayvanların hepsinin mağdur olduğunu, ölüme terk edildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Sokak hayvanlarını bırakıp ‘hayatımı nezih yaşayayım’ diyemedim. Burası doğa harikası bir yer, hayalim kendi başıma yaşamaktı. Bu kadar köpeğimin olacağını hiç tahmin etmemiştim. İstanbul’dan bile artık bana sokak köpekleri yollamaya başladılar. Yüzlerce sokak köpeğine hayvanseverlerin de katkısıyla yalnız yaşadığım ormanlık alanın çevresinde bakıyorum. Şehir hayatını uzak ormanlık alanda yüzlerce sokak köpeğiyle yaşamak çok güzel.”

Yaşamını Hayvanlara Adadı paylaşan: Cem_Srmeneli

From SOKAK KÖPEKLERİNE BAKIYOR, posted by Mustafa Kanca on 4/18/2014 (100 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2


Yorumlar

  1. Yalı Boyu Fatihi dedi ki:

    Helal olsun böyle insanlar da var yeryüzünde. Hayvanlara eziyet eden canileri gördükçe insanlığımdan utanmaya başlamıştım. Aylardır okuduğum en güzel haber. Teşekkürler arkadaşım.

Yorum Yaz