ALAPLI HABERLERİ

SANA İHTİYACIM VAR KAMPANYASI

7 Şubat 2014
695 kez görüntülendi

SANA İHTİYACIM VAR KAMPANYASI

Ereğli ilçesinde Suriye’deki savaş mağduru çocuklar için “Sana İhtiyacım Var” kampanyası başlatıldı.

Özgür-Der, Feda-Der, Memur-Sen, Anadolu Gençlik Derneği, Çınar-Der, As-Der, Erimder ve Ordinder üyelerinin oluşturduğu Ereğli Ümmet İçin Dayanışma Platformunca (ÜMİD) ilçe merkezindeki Ali Molla Camisi önünde başlatılan kampanya bir ay sürecek.

Platformun sözcüsü Samet Çakır, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 yıldır Suriye’de yaşanan zulüm ve vahşeti ifşa ederek lanetlemeye çalıştıklarını söyledi.

İnsanlığın yüzyılın en büyük utançlarından birine şahitlik ettiğini kaydeden Çakır, “Ereğli’de ikamet eden, Allah’a kulluk vazifesini hayatın her alanında yaşatmaya çalışan insanlar olarak bir araya geldik. Bunun için ÜMİD Platformu’nu kurduk. İsmimizden de anlaşılacağı üzere ümmet coğrafyamızda meydana gelen her türlü olaya sağlıklı ve Müslüman’a yakışır tepkiler vermek için bir birlikteliğin altına imza attık” diye konuştu.

Suriye’de sistematik kıyımın boyutlarının her geçen gün yeni belgelerle açığa çıktığına dikkati çeken Çakır, sözlerini şöyle tamamladı:

“Ortaya çıkan bu tabloyu bütün dünya sessiz izlemektedir. Fotoğraflarla da belgelendiği üzere Müslüman kardeşlerimiz ağır işkenceler altında can vermektedir. Masum bebelerimiz, çaresiz bacılarımız, dedeler ve ninelerimiz ya varil bombalarıyla ya imkansızlıklar içinde açlıktan ya da ağır kış şartlarında donarak yaşamlarını yitirmektedir. Bu kadar büyük bir trajedinin yaşandığı döneme, komşuları olarak şahitlik edip de kılımızı kıpırdatmıyorsak, aslında ölen o kardeşlerimiz değil, bizlerin vicdanlarıdır. Kardeşlerimizin yaşadığı bu büyük sıkıntıları sivil toplum örgütleri olarak sıfırlayamayacağımızın farkındayız ancak hafifletilmesi noktasında büyük katkılar sunabileceğimizin bilincinde olmalıyız.

Çabaları küçük görmemeli, sürekli büyütmenin yollarını aramalıyız. Ereğli’deki duyarlı insanları kampanyamıza destek vermeye davet ediyoruz. Acil ihtiyaç listemizde belirtilen ürünlerin kardeşlerimizle buluşabilmesi için halkımızın yardımlarını talep ediyoruz.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz