ALAPLI HABERLERİ

SANATSAL ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK…

23 Mart 2015
611 kez görüntülendi

SANATSAL ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK…

Alaplı Kent Konseyi Başkanı İsmail Korkut, İlçedeki Kültürel faaliyetlere hız kandırmak amacıyla halk oyunları topluluğu ve tiyatro ekibi kurmayı planladıklarını bildirdi.

 

 

Korkut, gazetecilere yaptığı açıklamada, Konsey olarak Klasik Türk Sanat Müziği ile başlattığımız sanatsal faaliyetlere devam edeceklerini söyledi.

İlçede bu tür etkinliklere ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Korkut, Alaplı Kent Konseyi olarak hedefimiz klasik Türk musikisi ile başlatmış olduğumuz sanatsal faaliyetlerimizi daha da çeşitlendirmek suretiyle artarak devam ettirmektir. Bu anlamda önümüzdeki aylarda klasik Türk musikisinin yanı sıra Türk halk müziği ve Türk tasavvuf musikisi gibi değişik dallarda korolar oluşturup ilçemizde sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin yapılmasına öncülük etmektir. Ayrıca ilçemizde kültürel faaliyetlere de hız kazandırmak amacıyla kent konseyi bünyesinde halk oyunları topluluğu ve bir tiyatro ekibi kurmak için çalışmalarımız devam etmektedir. Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’in büyük destekleriyle ve çalışmalarını yapabilmek için Alaplı Belediyesi Kültür Salonu’ nu bizlere tahsis etmesiyle şefimiz Nevzat GÖL yönetiminde çalışmalarını yapmış ve 21 Mart 2015 Cumartesi günü akşamı vermiş olduğu muhteşem bir konserle izleyenlere ve dinleyenlere unutulmaz bir gece yaşatmıştır. Bu vesileyle 21 Mart 2015 Cumartesi günü akşamı icra edilen bu muhteşem konserimizde bizlere büyük destek veren Alaplı Kaymakamımız Sn. Altuğ Çağlar Bey başta olmak üzere, Alaplı Belediye Başkanımız Sn. Nuri Tekin Bey’ e, Kent Konseyi Sanat Komisyonu Başkanımız Aydın Yiğit’e  şahsında komisyon üyelerimize, aylardır koromuzu sabırla çalıştırmak suretiyle bu güzel gecede çok büyük emeği olan koro şefimiz Sn. Nevzat Göl Bey’ e, gecemize güzellik katmak adına bizleri kırmayarak misafirimiz olan TRT sanatçılarımız ve tüm saz sanatçılarımıza, koroda yer alan tüm koristlerimize, bu unutulmaz gecenin yaşatılmasında bizlere büyük destek veren tüm Alaplı esnafımıza, gecemize teşrif ederek bizleri onurlandıran değerli protokol üyelerimiz ve gecemize iştirak eden tüm konuklarımıza ve kıymetli basın mensuplarımıza şahsım ve yürütme kurulum adına teşekkür eder saygılar sunarım.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz