ALAPLI HABERLERİ

SANAYİ CAMİSİNDE KAHVALTI VE ÇORBA İKRAMI

13 Mart 2013
605 kez görüntülendi

SANAYİ CAMİSİNDE KAHVALTI VE ÇORBA İKRAMI

 Alaplı ilçesinde vatandaşların namazlarını cemaatle camide kılmalarını teşvik etmek için başlatılan ‘Sabah Namazını Camide Cemaatle Kılalım’ kampanyası yoğun ilgi görüyor.

Alaplı Sanayi Camisinde sabah namazına gelen cemaate kahvaltı Cuma günleride çorba ikram edilyor.

Namazını camide cemaatle kılan vatandaşlara kahvaltı ikram ediliyor. Alaplı Müftüsü Mehmet Bektaş, yaptığı açıklamada, başlattıkları kampanyaya halkın ve cami cemaatinin yoğun ilgisinin olduğunu gördüklerini söyledi.

 

Sanayi Sitesinde çalışan esnafların desteği ile , Sanayi camiinde her cuma günü sabah namazına gelen cemaate çorba  ikram edildiğini kaydeden Bektaş , “Bu ikramların karşılanmasını sağlayanları ve öncülük edenleri tebrik ediyorum. Tabii bu bir maddi ikramdır. Bir de bunun manevi ikram boyutu vardır. Bir hadis-i şerif de Peygamber Efendimiz (sav), ‘Kim sabah ve akşam namazına mescide giderse, Allah (cc) her gidişinde o kimse için cennette bir ikram hazırlar.’ buyurmuştur.

 

Sanayi sitesinde çalışan genç kardeşlerimizi sabahın seher vaktinde camide görmek bizi mutlu ediyor .Nasıl ki gazeteci kardeşlerimiz bizim fotoğrafımızı çekiyor .Meleklerde bizim fotoğraflarımızı çekiyor.Bizi takip eden basındaki kardeşerimizden Allah razı olsun. Yapılan güzel şeyleri duyurmuş oluyorlar

 

Rabbimizin bu ikramı her şeyden önemlidir. Sabah namazlarına camiye gelenler bu manevi ikramlara, lütuflara nail olmaktadırlar. İlçemizdeki hemen her camide görevlilerimizden aldığımız bilgiye göre vakit namazlarına ve sabah namazlarına katılımın arttığını görmekteyiz. Yaptığımız bu kampanyanın, sabah namazına davetin amacına ulaştığını görmek bizleri ziyadesiyle memnun etti.” diye konuştu.

 

Sanayi Camii imam Hatibi Abdülcabbar Kalaycı’da  Biz sabah namazına gelen esnaf kardeşlerimizle namazdan sonra kahvaltımızı yapıyoruz. Çayımızı içiyoruz. Sanayi Esnafı arasında birlik ve beraberliğe vesile oluyoruz.Ayrıca Cuma günleri sabahı camimizde Sabah namazından önce Kuranı Kerim okunuyor. Namazdan sonra dua ve tesbihat yapılıyor.Ardından çorba ve çay ikramımız var.Daha sonrada camide sohbet oluyor .Genç Esnaf kardeşlerimiz sabah ezanında camimize köylerden bile geliyor. Daha sonra işinin başına gidiyor dedi

ALBUM ADI ALAPLI SANAYİ CAMİİNDE SABAH NAMAZI, Fotograf Mustafa Kanca on 3/08/2013 (68 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz