ALAPLI HABERLERİ

SARIKADI CAMİ TADİLATI TAMAMLANDI

21 Şubat 2014
1.083 kez görüntülendi

SARIKADI CAMİ TADİLATI TAMAMLANDI

 

Alaplı Sarıkadı Camisinde tadilat işleri tamamlandı .Cami hizmete açıldı

Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç’ın talimatı ile  kurulan komisyon camideki yapılacak işleri tamamladı.  Komisyonda  Mollabey Cami imamı Ali Rıza Karaca Alaplı Sanayi Sitesi Cami imamı Abdulcabbar Kalaycı ile Sarıkadı Kalkındırma güzelleştirme derneği başkanı bulunuyordu.

Komisyon öncelikle camide yapılacak işlerin tespiti için  bir çalışma yaparak maliyet hesabı çıkardı. Alaplı müftülüğü de tüm camilerden bakım ve onarım için para topladı.

Toplanan paralar ile bir usta ile anlaşılarak  çalışmaya başladı.  Caminin çatısı  gözden geçirilerek yeniden yapıldı. Caminin kadınlar bölümü,içi  tuvaletleri ve şadırvanı yeniden düzenledi.

Alt katında köy kadınları için açılacak Kuran Kursu için dershane yapıldı.

Caminin tamamlanması ile bugün  Alaplı Kaymakamı ve Alaplı ilçe Müftüsü Sarıkadı’ya giderek camiyi ibadete açtılar.

Sarıkadı İlkokul bahçesinde bir tören düzenlendi. Törende konuşan Alaplı kaymakamı Yıldıray Malğaç önce köyün dernek başkanın kendilerine cami için yardıma geldiğini tadilatın cüzi bir para ile yapılamayacağını anlayınca Alaplı Müftülüğü ile işbirliği yaparak komisyon oluştuduklarını, Komisyonun çoğu malzemeyi bağış olarak esnaflardan  aldığını işçilik olarak ta çok fazla para vermediklerini söyledi. Bu eser sizin eserinizdir.Ben burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum hayırlı uğurlu olsun dedi.

Konuşmanın ardından komisyonda emeği geçen  Mollabey Cami imamı Ali Rıza Karaca ile Alaplı Sanayi Sitesi Cami imamı Abdulcabbar Kalaycı’ya Alaplı Müftülüğü tarafından teşekkür belgesi verildi.

Davetliler hep birlikte yapılan çalışmaları incelediler.


From SARIKADI KÖYÜ CAMİ TADİLATI BİTTİ, posted by Mustafa Kanca on 2/21/2014 (80 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2



 

Yorumlar

  1. sezer kandemır dedi ki:

    koyumuze bu tatılata emegı gecen herkese tskur edrım

Yorum Yaz