ALAPLI HABERLERİ

SARIKADI KÖYÜNDE ÇOK ÖNEMLİ TOPLANTI

15 Şubat 2015
928 kez görüntülendi

SARIKADI KÖYÜNDE ÇOK ÖNEMLİ TOPLANTI

Batı Karadeniz Romanlar Derneği Başkanı Rıza Demir, “Roman vatandaşlarımızın artık günlük yaşamaktan çok meslek sahibi olarak yaşamalarını istiyoruz” dedi.

 

Demirci, Alaplı ilçesine bağlı Sarıkadı köyünde Roman vatandaşlarla yaptığı toplantıda, romanların günlük yaşamaktan kurtulup artık meslek sahibi olmalarını istediklerini söyledi.

 

Zonguldak’ta 14 bin civarında Roman vatandaşının yaşadığını ifade eden Demir, şöyle konuştu:

“Zonguldak’ta 14 bin civarından Roman vatandaşı yaşamaktadır. Bu insanları meslek sahibi yapabilmek için dernek olarak projeler hazırladık. Öncelikle Türkiye İş Kurumunun (İŞKUR) Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında 40 meslek gurubunda seçecekleri meslek guruplarına göre istihdam edilecekler. Vatandaşlarımızı bu meslek guruplarının dışında başka meslek grubu tercih etmeleri durumunda onu da program kapsamına alabileceğiz.”

 

En az 10 kişinin katılacağı meslek kurslarının 6-9 ay süreceğini belirten Demir, “Katılanlar, günlük 20 lira ücret alacaklar. Projelerde Roman vatandaşlara öncelik verilmesi bizler için memnuniyet vericidir. Roman vatandaşlarımızın artık günlük yaşamaktan çok meslek sahibi olarak yaşamalarını istiyoruz. Ayrıca okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımız için okuma yazma  kursları açarak Roman vatandaşlarımızın eğitim düzeylerini üst seviyelere çıkartmak istiyoruz” ifadesini kullandı.

 

Alaplı Halk Eğitim Müdürü Ahmet Uludağ da Roman vatandaşların öğrenebilecekleri meslek guruplarını tercih etmelerini istediklerini belirterek, “Roman vatandaşlarımızın öğrenebileceği ve daha sonra kendi çabalarıyla ilerletebilecekleri meslekleri tercih etmelerini istiyoruz. Halk Eğitim olarak Roman vatandaşlarımıza seracılık, kaynakçılık ve ev kadınlarını yararlanabileceği dikiş nakış kurslarını önerebiliriz” diye konuştu.

 

Sarıkadı köyü Muhtarı Metin Kara da TYÇP kapsamında roman vatandaşların istihdam edilecek olmasından dolayı mutlu olduklarını vurgulayarak, Roman vatandaşların da artık meslek sahibi olacağını kaydetti.

 

 

 

 

VBVBVBVB

AA

 

VBVBVBVBVBVBVB

AA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz