ALAPLI HABERLERİ

SARIKADI KÖYÜNDE HASAR TESPİTİNE BAŞLANDI

21 Haziran 2019
511 kez görüntülendi

SARIKADI KÖYÜNDE HASAR TESPİTİNE BAŞLANDI

Alaplı ilçesinde dün şiddetli yağmurun ardından Alaplı çayının  belli noktalarında meydana gelen su baskınları sonucu zarar gören evlerde hasar tespit çalışmalarına başlandı.

AFAD İl Müdürlüğü, Kızılay, İlçe Tarım Müdürlüğü, İlçe Özel İdare Müdürlüğü ekipleri ve Alaplı İl Genel Meclisi Üyesi İbrahim Yalçın’ın  katılımıyla su baskınlarından en çok etkilenen köylerde incelemelerde bulunan Alaplı Kaymakamı Emirhan Arıkan, Hasar Tespit Komisyonu kurduklarını ve Komisyon üyelerinin katılımıyla hasar tespit çalışmalarına başladıklarını bildirdi.

Emirhan, gazetecilere yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“Ekiplerimizi kurduk, Hasar Tespit Komisyonu’nu kurduk. AFAD ve Kızılay ekiplerimizle, İlçe Tarım Müdürlüğü ve İl ve İlçe Çevre Müdürlüğünden ekiplerimizle birlikte hasar tespit çalışmalarını sürdürüyoruz. Evlerimizin hepsini detaylı bir şekilde inceleyip meydana gelen hasarı tespit ediyoruz. İnşallah hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeden gereken neyse yapacağız. Kızılay ekiplerimiz de ihtiyacı olanlara kumanya ve su yardımı yapıyor. Allah’a şükür hiçbir sıkıntımız yok.İlk incelememizde, 2-3 evde ciddi olmak üzere yaklaşık 20 evde hasar meydana geldiğini tespit ettik. Küçük çaplı hasarlar da var. Bunların tespitini yapıp, hasar oranına göre ihtiyaçları karşılayacağız. Mal kayıpları var. Hayvan kayıpları var ancak henüz bu konuda bir tespit yapamadık. Bunun belli başlı kriterleri var, biraz zaman alacak. Her şey şu anda kontrolümüz altında. Herhangi bir sorunumuz yok. Derenin debisinde de herhangi bir sorun yok. En büyük hasar Sarıkadı Köyü’nde. Diğer köylerimizde ciddi bir sorun yok ama biz yine de birkaç köyümüzde de hasar tespit çalışması yapacağız.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz