ALAPLI HABERLERİ

SARIKADI MUHTARLIĞINA METİN KARA YENİDEN SEÇİLDİ

1 Haziran 2014
902 kez görüntülendi

SARIKADI MUHTARLIĞINA METİN KARA YENİDEN SEÇİLDİ

Alaplı Sarıkadı köyünde muhtarlık seçimleri yeniden yapıldı. Metin Kara  muhtarlığı tekrar kazandı.

Yüksek Seçim Kurulu’nun kararının ardından Alaplı Sarıkadı köyünde  oturan seçmenler bugün yeniden sandık başına gidip, oylarını kullandı. 237 kayıtlı   seçmeni bulunan Sarıkadı Köyünde  seçmenler iki muhtar adayı için oy kullandı. 215   geçerli oydan 120 sini   Metin Kara, 95 oyu  Ayhan Kandemir aldı. 25 oy farkla seçimin galibi  Metin Kara oldu.

30 Mart’ta yapılan seçimlerde  Metin Kara seçimleri kazanmıştı. Metin Kara yeniden seçimlerde aday oldu. belirten ve yeniden muhtar adayı olan Kara , şunları söyledi:

” Geçtiğimiz seçimleri 7 oy  farkla daha önceki seçimleri kazandım. Ancak iptal oldu. Sebebi de benden Memnu Hakları iadesi kararı istediler. Bende Memnu Hakları iadesi kararını alıp, Alaplı  İlçe Seçim Kurulu’na verdim. Seçimleri kazandığım içinde seçim kurulu bana mazbatamı verdi. Mazbatamı aldıktan sonra rakip aday itiraz etti. Yüksek Seçim Kuruluda seçimlerin yeniden yapılmasına karar verdi.

Sarıkadı Köyünde Alaplı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri  seçim dolayısı ile geniş güvenlik tedbirleri aldı. Oy verme saati başlangıcından seçimlerin sonuçlanmasına kadar  köyden ayrılmadılar.

Sarıkadı seçimlerinde kolluk kuvvetlerinin almış olduğu tedbirler sayesinde olumsuz bir olay yaşanmadı.

From SARIKADI’DA SEÇİMLER YENİLENİYOR, posted by Mustafa Kanca on 6/01/2014 (14 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz