ALAPLI HABERLERİ

SARIKADI’DA DSİ ÇALIŞIYOR

7 Ağustos 2012
975 kez görüntülendi

SARIKADI’DA DSİ ÇALIŞIYOR

Alaplı Çay Köyü Muhtarı Ahmet Akgül, Çay Köyü Sarıkadı mahallesinde  2009 yılında yaşanan sel felaketinin ardından Çatak deresi ve Alaplı Çayında  DSİ tarafından ıslah çalışmaların sona gelindiğini bildirdi.

Sarıkadı da beton duvar çalışmaları devam ediyor.Alaplı Çayında ise taş duvar koruma çalışmaları ile Sarıkadı selden korunur hale gelmiştir.

Akgül, yaptığı açıklamada, Sarıkadı deresinin sağanak yağmurlarda taşma yaptığını belirterek, ıslah çalışmaların ardından köy halkının mağduriyetinin giderileceğini söyledi. 2009 yılında yaşanan sel felaketinin ardından Sarıkadı köyünde birçok evi su bastığını ifade eden Akgül, şöyle konuştu; 2009 Yılında sarıkadı köyünün ortasından Alaplı çayı ile buluşan derenin taşması sonucu birçok evi sular altında kalmıştı. Alaplı Kaymakamlığı köyü afet bölgesi ilan ederek köy halkının mağduriyetini gidermişti.

Gecen yıl DSİ tarafından başlanan Çatak  deresi ıslah çalışması ise devam etmekte, dere çevresine yaklaşık 1 km beton duvar çalışması yapılıyor. Çalışmalar bittiğinde köy halkı her yağmur yağdığında dere taşacak korkusu yaşamayacak. Islah çalışmalarında emeği gecen başta, sayın Orman ve Su işleri Bakanımız Prof.dr. Veysel Eroğlu’na, DSİ Genel Müdürlüğüne, Valimize, Kaymakamımıza, Kastamonu DSİ Bölge Müdürlüğüne, DSİ İl Müdürlüğüne, İl genel Meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca Mollabey içinden geçen Karabulak Deresi islah çalışmaları ihalesi yapılmış olup en kısa zamanda burada da çalışmalara başlanacaktır

Sarıkadı Mahallesi  Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Engin Gezmez, ise, 2009 yılında yaşanan sel felaketinde köyümüz mağdur durumda kalmıştı. Muhtarımızın ve Kaymakamımıza girişimleriyle köyümüzün mağduriyeti giderildi. Devletimize bize verdiği desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz dedi.

, ( )




SARIKADI’DA DSİ ÇALIŞIYOR Haberine Ait Etiketler

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz