ALAPLI HABERLERİ

SARIKAYA MEVLİD KANDİL KUTLAMASI

12 Ocak 2014
573 kez görüntülendi

SARIKAYA MEVLİD KANDİL KUTLAMASI

SAADET PARTİSİ Alaplı İlçe Başkanı Ramazan SARIKAYA, Mevlid Kandili münasebetiyle yayınladığı mesajında; Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)in bütün insanlık için bir kurtuluş reçetesi olduğunun altını çizerek, Onun getirdiği ilahi kurallara sarıldığımız müddetçe barış huzur ve adalet dolu bir dünya mümkün olacaktır. Maalesef bu gün İslam coğrafyası birlik ve beraberlikten yoksundur dedi.

Peygamber Efendimiz’in ‘Mü’min ile mü’min (birbirine karşı) duvar gibidir, birbirini sımsıkı tutarlar’ hadisi şerifini hatırlatan SARIKAYA, “Bu gün İslam dünyası maalesef birbirinden kopuk ve parça parçadır. Bunun nedeni de güçlerini birlik olma ve güçlerini birleştirme noktasındaki zaafiyettinden kaynaklanmaktadır. Dilerim bu Mevlid Kandili’nde yapacağımız ibadet ve dualar İslam ümmetinin birleşmesine vesile olur” dedi. Sarıkaya, haksızlıklarla dolu bir dünyada, kurtuluş yolunun ancak, Kur’an’ın ışığı ve Hz. Muhammed (SAV)’in rehberliği ile bulunabileceğini kaydederek, “Çünkü İslamsız saadet mümkün değildir” dedi.

Ramazan SARIKAYA açıklamasının sonunda ise Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (SAV)’in doğum yıldönümünü idrak ettiğimiz bu gecenin İslam’ı tam manasıyla anlamak ve şuurlanmak için bir fırsat olduğunu söyleyerek şunları ifade etti: “Peygamber Efendimizin güzel ahlakını, örnek hayatını ve eşsiz mücadelesini örnek almalı, insanlığın kurtuluş reçetesi olan ilahi prensiplerini hayatımıza hakim kılmak için çalışmalıyız. Kuvveti üstün tutan Batıl sistemler insanlığa kan ve gözyaşından başka bir şey getirmemiştir. Cenab-ı Hakk bizlere, İslam aleminin birlik ve beraberliğini sağlayacak gayret ve gücü versin. Bu gece mağfiret kapılarının ardına kadar açıldığı mübarek bir gecedir. Dünyanın bütün mazlum ve mağdurlarının kurtuluşu için dua edelim. Güçlünün değil hakkın hâkim olduğu bir dünya için dua edelim. Bu temenni ile Alaplı halkımızın, milletimizin ve İslam aleminin mübarek Mevlid kandilini kutluyor, bu müstesna geçenin İslam birliğinin kuruluşuna vesile olmasını diliyorum”

 

Ramazan SARIKAYA

Saadet Partisi

Alaplı İlçe Başkanı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz