ALAPLI HABERLERİ

SATIŞ BELGELERİ İLÇE TARIMDAN ALINACAK

16 Ocak 2014
538 kez görüntülendi

SATIŞ BELGELERİ İLÇE TARIMDAN ALINACAK

 

İçişleri Bakanlığı ve Tütün ve Alkol Düzenleme Kurumu (TAPDK) arasında “Satış Belgesi İşlemlerinin Yürütülmesine İlişkin İşbirliği Protokolü” 25/11/2013 tarihinde imzalanarak yürürlüğe girmiştir. Bu protokol gereğince 26/12/2013 tarihi itibarı ile satış belgesi verme işlemleri İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülecektir.

Satıcıların “tütün mamulu perakende satış belgesi, alkollü içki perakende satış belgesi, etil alkol perakende satış belgesi, açık alkollü içki satış belgesi, nargilelik tütün mamulu sunum uygunluk belgesi adı altında düzenlenecek olan belgeleri almak için belirlenen belge ücretlerini (perakende satış belgesi belediye sınırları içinde 150 TL, köylerde 50 TL, açık alkollü içki satışı yapan yerler350 TL ) en geç 31 Mart 2014 pazartesi günü mesai saati sonuna kadar Kurum Sicil Numaralarını beyan etmek suretiyle TAPDK Ziraat Bankası hesabına yatırarak belge sürelerinin uzatılması talebinde bulunmaları gerekmektedir.

25 Aralık 2013 tarih ve 28862 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan TAPDK kararına göre; Belirlenen süre içerisinde satış belgesi süre uzatım işlem bedellerini yatırmayan satıcıların belgeleri Nisan ayı sonunda geçerliliğini yititerecek, süre uzatım işleminin sona ermesini mütekip ürün satın alamayacaklar ve belgelerinin geçerlilik süresi içerisinde ellerinde bulunan ürünleri tasfiye etmeleri gerekiyor.

31 Mart 2014  Pazartesi mesai saati sonuna kadar süre uzatım işlemlerini yaptırmayan satıcıların faaliyete devam etmek istemeleri durumunda yeniden belge almaları gerekiyor.

İlk defa satış belgesi talebinde bulunacaklardan da aynı bedeller tahsil edilecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz