ALAPLI HABERLERİ

SAYDAM GÜMELİYE YAPILAN HİZMETLERDEN BAHSETTİ

12 Mayıs 2015
610 kez görüntülendi

SAYDAM GÜMELİYE YAPILAN HİZMETLERDEN BAHSETTİ

Gümeli Belde Belediye Başkanı Ahmet Saydam, 2013 yılında tamamlanan kadastro çalışmalarının ardından 2B çalışmalarının da Erenköy mahallesinden başladığını bildirdi.

Saydam, gazetecilere yaptığı açıklamada, yıllardır çözülemeyen Gümeli yaylalarında 2B sorunu bu yıl içinde çözüme kavuşacağını söyledi.

 

Turizm Bakanlığına proje yaparak kabristan ve bayram yerlerine 2 bin 500 metre kare parke aldıklarını ifade eden Saydam, şunları kaydetti:

 

“Gümeli suyu şişeleme ve damacana tesisi için tesislerin Gümeli Beldesi merkezinde olmak kaydıyla yeni yatırımcılar beklemekteyiz.  Ayrıca Özel İdare Müdürlüğü,  Gümeli Belediyesi adıyla kiralamak suretiyle hem belediyemize hem de özel idareye gelir getireceğini düşünüyoruz. 2013 yılında kadastro çalışmaları tamamlanan beldemizde 2014 yılında hak sahiplerinin tapuları dağıtıldı. Arazisi olan fakat orman sayılan yerler vardı. Bunlar içinde 2B çalışması Eren Köy Mahallesinde başladı. 2B komisyonu inşallah bu yıl içinde yaylarımızı da kapsayan 2B çalışmasını tamamlayarak yıllardır çözülemeyen sorunlarımız kökten çözüme kavuşturacaktır. Turizm Bakanlığına 2 yıl önce Gümeli Belediyesi tarafından yaptırdığımız her mahallemizde bulunan kabristan ve bayram yerlerine parke projemiz vardı. Projemiz kabul edilerek fındıkağlı Mahallesi bayram yerine mahalle muhtarı ve halkımızla birlikte yaklaşık 2 bin 500 metre kare parke döşeyerek istinat duvarı yaptık. Ayrıca Beldemizde Spor Bakanlığı tarafından yapımı devam eden spor salonunun yüzde 80 tamamlandı. İnşallah yakın zamanda hizmete açacağız. Gümeli içme su gölet projesi çalışmaları başlamak üzere gölet yapılırken aynı zamanda DSİ tarafından dere içerisine duvar çalışması yapılacak.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz