ALAPLI HABERLERİ

SEÇMEN LİSTELERİ ASKIYA ÇIKTI

10 Ocak 2014
541 kez görüntülendi

SEÇMEN LİSTELERİ ASKIYA ÇIKTI

Alaplı İlçesinde 30 Mart tarihinde yapılacak olan Yerel Seçimler için muhtarlara seçmen listelerini teslim etmeye başlandı.

Alaplı İlçe Seçim Kurulu Başkan Yüksel Erdoğan,  yaptığı açıklamada, Seçmen listelerini muhtarlara teslim etmeye başladıklarını söyledi. Seçmen listeleri 10-23 Ocak tarihleri arasında muhtarlıklarda askıda kalacağını ifade eden Erdoğan, şöyle dedi:

“10-23 Ocak tarihleri arasında muhtarlıklarda askıya çıkacak olan listelerde isimleri olmayan vatandaşlar itirazlarını yapabilecek. İtirazların ardından 7 Şubat tarihinde 30 Mart’ta oy kullanacak seçmenlerin sayısı kesinleşecek. Askı süresi boyunca muhtarlıklar Cumartesi ve Pazar günleri açık olacak. Son güncellemeye göre Alaplı’da 52 köy ve 7 mahallede toplam 32 bin 500 seçmen oy kullanacak.”

Konu ile ilgili olarak bilgi veren  Seçim Kurulu yetkilileri, belirtilen süre içerisinde seçmen niteliğine sahip olduğu halde muhtarlık bölgesi askı listesinde ismi bulunmayanlar, 30.03.1996 tarihinde ve daha önce doğanlar, başka bir muhtarlık bölgesi askı listesinde yazılı olup da sürekli olarak oturmak amacıyla listenin askıya çıkartıldığı muhtarlık bölgesine gelenler, öğrenci olup seçmen niteliğini taşıyan ve öğrenim gördükleri yerleşim birimlerinde oylarını kullanmak isteyenler, muhtarlık bölgesi askı listesinde kendisine ait kimlik veya adres bilgilerinde yanlışlık veya eksiklik bulunanlar, nüfus bilgisi değişenler, askerlikte terhis olan, yada asteğmenliğe nasbedilen ancak silah altında bulunmaları nedeniyle askı listelerinde kaydı bulunmayanlar ve yine aynı nedenle kayıtları dondurulmuş bulunanların listedeki durumu değiştirmeleri istendi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz