ALAPLI HABERLERİ

SEÇMEN LİSTELERİNE TOPLU İTİRAZ !

29 Ocak 2014
646 kez görüntülendi

SEÇMEN LİSTELERİNE TOPLU İTİRAZ !

Karakavuz köyünde seçmen listesinde isimleri bulunan sürenin sona ermesinin ardından isimlerinin başka bir yerde görüldüğünü belirten 82 kişi Ereğli Adliyesi’ne giderek İlçe Seçim Kurulu’na itiraz etti.

Kdz.Ereğli Adliyesi önünde gazetecilere açıklamada bulunan Bilgin İlik, Ereğli ilçesine bağlı Karakavuz köyünde seçmen listelerinin askıda kaldığı süre içerisinde 403 kişinin bulunduğunu ancak askı süresinin ardından yaptıkları araştırmada 82 kişinin kaydının Ereğli ilçesinde görüldüğünü söyledi. İlik açıklamasında şunları söyledi: “Askı listesindeki kişilerin neden düşürüldüğünü öğrenmek için itiraz dilekçelerimizi veriyoruz. Bu durumun altında yatan nedenleri de öğrenmek istiyoruz. Bu durumun art niyet olup olmadığını öğrenmek ve oylarımızın önceki listede yerini almasını istiyoruz. Burada taraflı davranılmasını düşünüyoruz bu durumun aydınlatılmasını istiyoruz”

 

DİLEKÇE İLE BAŞVURDULAR

Köy sakinleri dilekçeler ile tek tek İlçe Seçim Kurulu’na giderek itirazda bulundu. Köylülerin itiraz dilekçesinde yer alan bilgi ise şu şekilde: “Karakavuz Köyü Ereğli adresinde ikamet etmekte iken şikayet ve neticeisnde yapılan idari tahkikat gerekçe gösterilerek 23 Ocak 2014 tarihinde saat 17.00’de askı listesindeki ikametgah kaydını re’sen başka bir yerleşim yerine nakledilmiştir. Şikayet ve sonucunda yapılan idari tahkikat usulüne uygun değildir. Gerekli ve yeterli araştırma yapılmamıştır. Soyut tespitler içermektedir. İkamet ettiğimiz yerle ilgili belgelerden de anlaşılacağı üzere rızam dışında idarece yapılan ikametgeah ile ilgili yer değiştirmeler usül ve yasaya aykırıdır”

Polis Adliye çevresinde güvenlik önlemleri de alırken kalabalık daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Alaplı’da bazı köylerde jandarmanın yaptığı tahkikat sonucu onlarca kişinin seçmen kaydının dondurulduğu ifade ediliyor

 

 

Bilecik’te 432 Seçmenin kayıtları donduruldu

Bilecik’te İlçe Seçim Kurulu’na bazı adayların seçimi kazanmak için başka yerlerde oturan kişileri seçime girecekleri yerde oturuyor gibi gösterdikleri yönünde ihbarlar yapıldı. İlçe Seçim Kurulu’nun talebi üzerine Bilecik İl Jandarma Komutanlığı ekipleri merkeze bağlı Bayırköy Beldesi ile İlyasbey, Gökpınar, Dereşemsettin, Karaağaç, İlyasça, Cumalıköy, Beyce, Yeniköy, Kepirler, Ahmetpınar, Taşcılar ve Sarmaşık köylerinde seçmen kontrolü yaptı. Kontrol sonucunda 432 seçmenin kaydı donduruldu.

İL SEÇİM KURULU DONDURDU

Ekipler köylerde muhtarlarla görüşüp, ihbarlarda adı geçen kişilerin oturdukları evleri tek tek kontrol etti. Jandarma ekiplerin yaptığı kontrollerde 432 seçmenin bildirdikleri ikametgahlarda oturmadığı belirlendi. İlçe Seçim Kurulu da bu seçmenlerin kayıtlarını dondurdu. Seçim kurulu tek tek isimlerini açıkladığı bu kişilerle ilgili şu duyuruyu yaptı: ’30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimleri nedeniyle; 10 Ocak 2014 tarihinde askıya çıkarılan muhtarlık bölgesi askı listeleri, 23 Ocak 2014 tarihinde askıdan indirilmiş olmakla; bu tarihler arasında merkez belde ve köylere seçmen kaydını yaptıran seçmenlerle ilgili olarak siyasi partilerce ve başkanlığımızca resen araştırma yapılmış bazı seçmenlerin gösterdikleri adreslerde oturmadıkları tespit edilmiş bunun sonucunda nüfus müdürlüğü seçmenlikleri dondurulan kişileri eski adreslerine kayıtlarını aktarmış olduğundan ekli listedeki isimleri yazılı seçmenlerin 07 Şubat 2014 mesai bitimine kadar aşağıda yazılı belgelerle başkanlığımıza müracaatları halinde tekrar seçmen listelerine kayıtlarının yapılacağı hususu ilan olunur. Seçmenin getireceği aşağıdaki belgelerden herhangi birisi; Adına kayıtlı elektrik, su, doğalgaz, telefon faturası. Oturduğu yere ait kira sözleşmesi tapu kaydı (Kendisi anne-babası adına). Güvenlik güçleri (Polis Jandarma) tarafından konutta kalanlara dair kimlik bildirme belgesi. Listede adı bulunan vatandaşlar verilen sürede başvuru yapmadıkları takdirde oy kullanma haklarını kaybedecekler.’

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz