ALAPLI HABERLERİ

SEHADET VE ŞEHİTLİK KONFERANSI DÜZENLENDİ

15 Mart 2016
689 kez görüntülendi

SEHADET VE ŞEHİTLİK KONFERANSI DÜZENLENDİ

Alaplı ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Alaplı Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Ulvi Değerlerimiz Şahadet ve Şehitlik” konulu bir konferansta konuşan, Alaplı İlçe Müftüsü Mehmet Bektaş, “İslamın Bayrağı hiçbir zaman yere düşmemiştir. İnsanlık var oldukçada İslam ümmetinden bir topluluk bu bayrağı taşıyacaktır” dedi. İki gün önce Ankara’da akşam saatlerinde terör saldırısı sonucu şehit olan vatandaşlara da Allah’tan rahmet dileyen Bektaş, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Burada bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanlığı Destek Hizmetleri Daire Başkanı Murat Alkan ise “Bu millet, bin yıl aşkın Müslüman bir millettir. Talas savaşından bu güne, Hazreti Osman döneminde İslamla şereflendirilmiş bu güne kadar İslam ve Kuran yolunda ehlisünnet çerçevesinde yolunu ve adını belirlemiş bir millettir. Bu millet birçok devletler kurdu. Selçuklu, Anadolu Selçuklu, büyük Selçuklu, beylikler, Osmanlı derken bu gün Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak varlığını devam ettiriyor. Duamız odur ki inşallah biz bizden sonra torunlarımıza ve torunlarımızın çocukları ilelebet bu yurdu şehitlerimizin kanıyla sulanan mübarek bu Anadolu toprağını İslam beldesi olarak kıyamet kopuncaya kadar koruyacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi endişesi olmasın şehitler olduğu sürece “diye konuştu.

Alaplı Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum örgüt yöneticileri, öğretim görevlileri, öğrenciler, vatandaşlar katıldı.

şehitlik

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz